בית משפט בגרמניה פסק היום (חמישי) כי לחברת התעופה "כוויית איירווייז" שמורה הזכות שלא להטיס נוסעים ישראלים. בית המשפט קבע כי אין מדובר באפליה - אלא באכיפה מחמירה של החוק הכווייתי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בית הדין בפרנקפורט קבע כי על החברה "לא חלה שום חובה לקיים התקשרות עם נוסעים - במקרה הזה ישראלים, אם הדבר מפר את החוק במדינת המוצא - קל וחומר אם הדבר עלול לשאת עמו עונשים כבדים".
הסערה התעוררה לאחר שנוסע ישראלי תבע את חברת התעופה הכוויתית לאחר שטיסתו מפרנקפורט לבנגקוק - שכללה עצירה בכוויית - בוטלה על-ידי חברת התעופה. בחברה טענו להגנתם כי הם מסתמכים על החוק הכווייתי משנת 1964, שאוסר כל קשר עם ישראל, שכוויית כלל אינה מכירה בקיומה. עורך דינו של התובע הודיע כי בכוונתו לערער על פסק הדין.
בית המשפט הדגיש בפסיקתו כי אין מדובר באפליה משום שהחוק הגרמני חל במקרים של אפליה על בסיס גזע בלבד, מוצא אתני או דת - אך לא על בסיס לאום. פסיקות דומות בנוגע ל"כוויית איירווייז" ניתנו בעבר גם בארה"ב ובשוויץ.
המועצה היהודית המרכזית בגרמניה אמרה בתגובה על פסק הדין: "מדובר במצב בלתי נסבל שבו חברה זרה שנוהגת באנטישמיות ומסתמכת על חוקים מקומיים - ממשיכה לפעול בגרמניה. חוק החרם הכווייתי על ישראל מזכיר תקופות אפלות בהיסטוריה שבהן יהודים נרדפו בתקופת גרמניה הנאצית".