בצל ההתפתחות בחקירת המעורבות הרוסית בבחירות בארה"ב, ובראשן ההסדר עם יועצו לשעבר של טראמפ, הערב (שבת) דווח על טלטלה שאירעה בחשאי בצוות החקירה. ה"ניו יורק טיימס" פרסם כי החוקר המיוחד רוברט מולר הדיח את אחד מאנשי צוות החקירה - סוכן FBI בכיר - בעקבות ספקות שהתעוררו לגביו. משרד המשפטים בודק האם הבכיר שלח הודעות טקסט שכללו עמדות ומסרים נגד טראמפ - כך לדברי שלושה מקורות בכירים בארה"ב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סוכן ה-FBI הבכיר פיטר סטרוק, שנחשב לאחד החוקרים המנוסים ביותר, עזר בעבר בחקירה בנוגע לחשבון הדואר האלקטרוני הפרטי של הילרי קלינטון. לאחר מכן עבר לצוות החקירה שבודק את הקשרים בין צוות הקמפיין של טראמפ לבין רוסיה.
לפי הפרסום ב"ניו יורק טיימס", סטרוק הוזז בקיץ מצוות החקירה למחלקת משאבי אנוש. מהפרסום עולה כי התגלו הודעות טקסט ששלח סטרוק לעמיתו, שכללו תגובות אירועים חדשותיים ועימותי בחירות: ההודעות כללו מסרים ביקורתיים נגד טראמפ. עורך דין מטעמו של סטרוק סירב להגיב לפרסום, ובמשרד המשפטים האמריקני הבהירו כי הם "מודעים להאשמות" ונוקטים בצעדים המתבקשים.
היועץ לביטחון לאומי לשעבר של טראמפ, הגנרל מייקל פלין, הודה ביממה האחרונה בקשר אסור עם רוסיה לפני הבחירות והבהיר כי מסר עדות שקר בעבר. אמש דווח בארה"ב כי ג'ארד קושנר, חתנו של טראמפ, הפעיל בדצמבר בשנה שעברה לחץ כבד על הגנרל פלין, ליצור קשרים עם גורמים רוסיים. על פי הדיווחים, קושנר ביקש מפלין - שהפך בהמשך ליועץ לביטחון לאומי בממשל טראמפ והודח מתפקידו - לבטל את ההצבעה באו"ם בהובלת ממשל אובמה על החלטה 2334, שקבעה כי ההתנחלויות אינן חוקיות.
פלין, הגורם הבכיר הראשון שנגדו הוגש כתב אישום במסגרת חקירת המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות, הודה במסגרת עסקת טיעון בבית משפט פדרלי במדינה ששיקר ל-FBI בנוגע לפגישות שקיים עם גורמים רוסיים בדצמבר 2016 וייתכן שיהיה "האקדח המעשן" שיוכיח כי מטה הבחירות של טראמפ ניהל קשרים עם הקרמלין.
במסגרת עסקת הטיעון הודה פלין בין היתר שגורם בכיר באחוזת טראמפ, המועמד הרפובליקני לנשיאות דאז, ביקש ממנו במאר א-לגו באותו חודש "לעשות הכל" כדי לסכל את ההצבעה במועצת הביטחון של האו"ם. החלטה שגינתה את ההתנחלויות בהובלת הנשיא לשעבר אובמה וממשלו, שהעלו את הנושא להצבעה לאור מחאתם על הקיפאון במשא ומתן בין ישראל והפלסטינים.
דיווח: קושנר לחץ על פלין לשוחח עם הרוסים
לשם ביטול ההצעה, כך על פי הדיווחים בארצות הברית, ביקש ממנו קושנר ליצור קשר עם שגריר רוסיה בוושינגטון סרגיי קיסליאק ולבקש ממנו שהקרמלין יטיל וטו על ההצבעה. פלין הבטיח הערב לשתף פעולה באופן מלא עם צוות החקירה בראשות החוקר המיוחד רוברט מולר.
בתגובה לעסקת הטיעון, פרסם פלין הצהרה מטעמו בה מסר כי המעשים בהם הודה אינם פסולים, אך לדבריו שיתוף הפעולה עם התובע המיוחד מולר הוא אינטרס אישי שלו ושל משפחתו, כמו גם של האומה האמריקנית כולה. באם יורשע, ייתכן וייגזר על פלין עונש כבד של עד חמש שנות מאסר.
פלין הודה מוקדם יותר כי מסר עדויות שקריות לחוקרי ה-FBI, בין היתר בנוגע למקורות המימון של נסיעותיו לחו"ל, כולל נסיעתו לרוסיה ב-2015. באותו ביקור ברוסיה, קיבל פלין 45,000 דולר כדי לנאום באירוע במוסקבה. על פי הדוח, פלין טען בחקירה כי הנסיעה מומנה על ידי "חברות אמריקניות". דוח החקירה קובע במפורש שפלין "לא קיבל כל תגמול ממדינה זרה". בנוסף, טען פלין בפני החוקרים כי אין לו קשרים משמעותיים עם בכירים במדינות זרות, אך הוא תועד כשהוא יושב ליד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בארוחת ערב ב-2015.