הוריקן "מריה" הותיר אחריו הרס רב ומספר נפגעים גדול בפוארטו ריקו (וגם במדינות נוספות). עד כה דווח באי על 64 הרוגים, אך על פי בדיקה של ה"ניו יורק טיימס" ייתכן שמניין ההרוגים גבוה בהרבה. על פי חלק מהבדיקות בארה"ב ובפוארטו ריקו, בתקופה מאז הסופה מתו אנשים רבים - כאלף יותר מבתקופה המקבילה בשנים קודמות - וייתכן כי יש לכלול אותם במניין ההרוגים באסון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי הספירה הרשמית, 64 בני אדם נהרגו כתוצאה ישירה של הוריקן מריה, אך בדיקה עצמאית של כמה כלי תקשורת בארה"ב מראה כי המספר הזה גבוה בהרבה: על פי הבדיקה של הטיימס, נהרגו 1,052 בני אדם יותר מהרגיל במהלך 42 הימים אחרי שהסופה הכתה. הבדיקה השוותה את שיעור התמותה במספר הימים הזה בשנים 2015 ו-2016. גם כלי תקשורת נוספים בפוארטו ריקו ובארה"ב הגיעו למספרים דומים.
כמעט שלושה חודשים אחרי הסופה העוצמתית, חלקים מהאי עדיין מנותקים מחשמל. התקלות המתמשכות פגעו בטיפול הרפואי בחלק מהנפגעים, אך מותם של אלה לא תועד כחלק מנזקי הסופה. בעקבות הצטברות הראיות, המושל ריקרדו רוסלו הורה לבדוק את כל מקרי המוות באי מאז הכתה הסופה הקטלנית. "מדובר ביותר ממספרים, מדובר בחיים של בני אדם", אמר רוסלו.
שיטת ספירת הקורבנות מהסופה משתנה בין מדינה למדינה. בחלקן נספרים רק מקרי מוות כתוצאה ישירה של הסופה, כמו אנשים שטבעו למוות בשיטפונות. בפוארטו ריקו השיטה היא פחות נוקשה, וכללת בתוכה גם מקרי התאבדות למשל.
הסיבות המובילות למוות באי ב-42 הימים האחרונים היו סוכרת ואלצהיימר, אולם חל גם זינוק של 50% במספר מקרי המוות מאלח דם – סיבוך של זיהום שעשוי להיות קשור לטיפול רפואי לקוי או מגורים בתנאים ירודים. גם מוות ממחלות אחרות עשוי להיות קשור לאחסון לקוי של התרופות להן.
רוסלו קיבל בברכה את הבדיקה החיצונית, אולם הבהיר כי לא יוכל לשנות את הספירה הרשמית בהתבסס על ניתוח סטטיסטי. "חיי כל אדם הם יותר מרק מספר", אמר. "לכל מוות חייב להיות שם ומידע חיוני מוצמד אליו, לצד דיווח מדויק אודות נסיבות המוות". בדיקה מעמיקה יותר תצריך ריאיונות של הרופאים שקבעו את מותם של מאות המתים הללו כדי להבין אם יש למותם קשר לסופה.