התאבדות מול המצלמות: סלובודאן פראלייק, אחד משישה בני אדם שהורשעו בשנת 2013 בגין פשעים נגד האנושות במלחמת האזרחים ביוגוסלביה, שם היום (רביעי) קץ לחייו כששתה רעל במהלך הערעור שהגיש על הרשעתו. דובר בית המשפט עדכן בתחילה כי הפושע בחיים וכי אולם בית המשפט הינו "זירת פשע", אך זמן קצר לאחר מכן מותו נקבע בבית החולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי הדיווח מבית הדין הבינלאומי בהאג, במהלך הדיון בערעור צעק פראלייק על חבר השופטים ואז קם ממקומו, שתה משקה כלשהו מכוס קטנה ולאחר מכן הודיע לחברי בית הדין ההמומים: "נטלתי רעל". בתגובה, הדיון בעניין הופסק למספר דקות והוא פונה לבית החולים. על אף התקרית החריגה, המשיך בית הדין לדון בבקשת הערעור - ודחה אותה.
פראלייק הורשע יחד עם 5 גברים נוספים שעליהם נגזר עונש מאסר של בין עשור ל-25 שנים בפועל, בגין פשעים שביצעו נגד האנושות בעיר הבוסנית מוסטאר. בשבוע שעבר קבע בית הדין הבינלאומי כי מי שהיה מפקד הצבא הסרבי, רטקו מלאדיץ', הידוע בכינוי "הקצב מסרברניצה", היה מעורב בפשעי מלחמה - ושלח אותו למאסר עולם.
יום הדין המיוחל של הגנרל הידוע לשמצה הגיע לאחר למעלה מ-5 שנים בהן נאספו שלל עדויות שהובילו להעמדתו לדין של הגנרל, המואשם בביצוע פשעים חמורים במהלך המלחמה בבוסניה בין השנים 1992 ל-1995. בית הדין קבע כי מלאדיץ' "התכוון להשמיד" את הקהילה המוסלמית הבוסנית. "הוא תרם באופן משמעותי לרצח העם בסרברניצה ב-1995", נקבע בגזר הדין.
מלאדיץ' ניסה לעכב את הקראת ההכרעה וטען כי לחץ הדם שלו גבוה, והוא הוצא מהאולם. מלאדיץ' הורשע ב10 מתוך 11 ההאשמות החמורות נגדו. ההחלטה הוגדרה על ידי מועצת האו"ם לזכויות אדם כ"ניצחון מונומנטלי לצדק", וראש המועצה כינה את מלאדיץ' "התגלמות הרוע".
מלאדיץ', בן 74 כיום, הואשם ברצח עם, רצח, ביצוע פעולות טרור ופשעים נוספים נגד האנושות שביצע במהלך המלחמה העקובה מדם ההיא. הוא אחד האנשים המזוהים ביותר עם הזוועות שבוצעו במהלך התפרקותה של יגוסלביה - וכנראה האחרון שצפוי לשלם את המחיר על הפשעים שבוצעו אז.
כתב האישום נגדו כבר הוגש ב-1995 לצד כתב האישום שהוגש נגד ראדובן קארדיץ', המנהיג הפוליטי הבוסני-סרבי דאז, עליו נגזרו בשנה שעברה 40 שנות מאסר. שניהם חיו חיים חופשיים במשך יותר מעשור לפני שנעצרו והוסגרו להאג. נשיא סרביה לשעבר, סלובודאן מילושביץ', הואשם בפשעים חמורים ב-1999 והועמד לדין בהאג ב-2001 אך מת לפני שנגזר דינו.
לטענת התביעה, מלאדיץ' היה שותף ל"מעשים נפשעים שנועדו להכחיד את הבוסנים המוסלמים בסרברניצה" וכי הוא "הרג גברים וילדים וגירש נשים וזקנים". התובעים בהאג טוענים שמלאדיץ' ואנשיו הכוח הבוסני-סרבי (BSF) ניסו להסתיר את הפשעים שביצעו כשקברו את הקורבנות שנשחטו בקברי אחים לא מסומנים באזורים מבודדים. בעבודתם איתרו החוקרים 54 קברים כאלה.