הקשרים בין רוסיה לצפון קוריאה במגמת התחזקות: השבוע הגיעה משלחת של משרד ההגנה הרוסי הגיעה לפיונגיאנג, בירת המדינה הרודנית והמסוגרת - והבוקר (שישי) טענו במשרד החוץ הרוסי כי למוסקבה יש "ערוצי תקשורת רבים" עם צפון קוריאה. "בדרך כזו או אחרת ערוצי התקשורת מניבים פירות ותוצאות", ציין בסיפוק סגן שר החוץ הרוסי, איגור מורגולוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עם זאת, מורגולוב הזהיר מהטלת סנקציות כלכליות נוספות על צפון קוריאה: "אנחנו מתקרבים לקו האדום בנושא הזה, אם יוטלו עוד עיצומים קוריאה הצפונית תיחנק מבחינה כלכלית ורוסיה לא מוכנה לקחת בזה חלק". הבכיר הוסיף והביע תקווה כי בשיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה יעלה הנושא של "הערובות הביטחונית עבור צפון קוריאה".
עוד הבהיר סגן שר החוץ הרוסי כי "אין מגעים בדרגים הגבוהים" - כלומר בין אנשי פוטין לאנשיו של קים ג'ונג און - "אך ייתכן שיהיו קשרים כאלו, זה אפשרי בתיאוריה". מורגולוב הביע תקווה לקשרים הדוקים עם "ההנהגה החדשה בצפון קוריאה" - הקבינט שמינה קים לאחרונה.
הביקור המפתיע של המשלחת הביטחונית הרוסית, שלא פורסם מראש, החל כבר ביום שלישי הגעת הבכירים הרוסים לצפון קוריאה. לפי הדיווחים, המשלחת הגיעה לאזור על מנת "לבחון מחדש את המדיניות בנוגע לאיום המשותף וההפחדה" - כלומר, איומי ארצות הברית. את המשלחת הרוסית הוביל ויקטור קלגנוב, סגן נשיא מרכז הבקרה של מערכת הביטחון ברוסיה. לפני כשבועיים הגיעה משלחת נוספת לרוסיה, שכללה שורת מחוקקים מהקרמלין - בסמוך לניסוי הבליסטי האחרון.
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר השבוע כי צפון קוריאה תתקדם טכנולוגית ותהפוך למעצמה הגרעינית והצבאית החזקה בעולם, כך לפי סוכנות הידיעות המקומית KCNA. הדברים נאמרו במהלך טקס בנוכחות מומחים ש"סייעו להצלחת הניסוי הבליסטי האחרון".
"ארצות הברית לא תקבל צפון קוריאה גרעינית"
ביקור המשלחת הביטחונית הרוסית החל ביום בו הכריז מזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון כי ארצו "מוכנה לדון עם צפון קוריאה ללא תנאים מוקדמים". השבוע הזמין טילרסון את צפון קוריאה למשא ומתן ישיר: "אנחנו מוכנים לדבר כשהם מוכנים לדבר", הדגיש טילרסון. "צפון קוריאה צריכה להיות מוכנה לקבל החלטה".
עם זאת, טילרסון הוסיף כי ארצות הברית ערוכה להתמודד עם איום הטילים הבליסטיים של צפון קוריאה, וציין כי לכוחות האמריקניים ישנם "טווח מלא של אפשרויות". עוד אמר הדיפלומט האמריקני הבכיר ביותר כי פיונגיאנג מתקדמת לעבר יכולות מבצעיות מתקדמות ביותר, בהן גם בתחום הנשק הגרעיני. "ארצות הברית לא תקבל צפון קוריאה גרעינית", הדגיש.
מזכיר המדינה ציין עוד כי סין אכן ממלאת אחר הסנקציות כלפי צפון קוריאה, אולם הנשיא טראמפ היה שמח לראות את בייג'ינג מנתקת את שכנתה לחלוטין מאספקת דלק.