מראה חריג ומפתיע בשמי סין: אתמול (שני) נצפו שלוש שמשות - אחת גדולה ושתיים קטנות - שזרחו מעל חבל היילון שבצפון מזרח המדינה. התופעה החלה בשמונה וחצי בבוקר (שעון מקומי) ונמשכה כ-15 דקות: במשך רבע שעה נותרו תושבי חבל הארץ מבולבלים - כמו רובנו - ותיעדו בהתרגשות את המאורע השמימי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בסין מסבירים היום כי מדובר בתופעה נדירה אך מוכרת, ויש לה אפילו שם רשמי בסינית - "שואונגואר" - שמשמעותו "שמש עם שתי אוזניים". בתרבות המערבית קוראים לתופעה בפשטות "שמש פנטום".
השם האסטרונומי הרשמי של התופעה הוא פרהילון - מצב שנוצר בתנאים נדירים שכוללים תנאי אטמוספירה מאוד יציבים , עננות, פיח באוויר וזווית מסויימת של השתקפות השמש על משטחי קרח על הקרקע. לתופעה המוזרה הזו יש אזכור עוד בשנים 322 לפני הספירה: אריסטו כתב על התופעה שבה "שתי שמשות מדומות עלו יחד עם השמש ..." הוא הסביר שלשמשות הקטנות - המדומות אין קיום משל עצמן.
אסטרונומים לאורכה של ההיסטוריה חששו ששלוש השמשות מנבאות ימים קשים במלחמת השושנים (או הוורדים) - מלחמות הירושה בבריטניה של המאה ה-15. לפי הכתבים, שלוש שמשות ניבאו את הימים הרעים.
המלך אדוארד הרביעי הצליח לשכנע את כוחותיו, שחששו מאוד מהתופעה, ששלוש השמשות מסמלות את שלושת בניו של הדוכס מיורק - ולכן כוחותיו ינצחו בקרב. הלוחמים האמינו - וניצחו. גם הפילוסוף רנה דקרט הזכיר את התופעה ב-1629 כחלק מהגורמים שגרמו לו לכתוב חיבורים על טבעו של העולם.