התובע הכללי ג'ף סשנס הורה הלילה (שישי) לחקור את ההאשמות לפיהן תביעות בנושא עסקאות סמים של ארגון החיזבאללה נזנחו בזמן ממשל אובמה במטרה לסגור את הסכם הגרעין עם אירן, המקושרת לארגון. זאת בעקבות תחקיר בעניין שפורסם בגוף התקשורת "פוליטיקו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סשנס העיד כי הוא מודאג מההאשמות לפיהן "פרויקט קסנדרה", פרויקט של המנהל לאכיפת הסמים ה- DEA שכוון לפעילות של חיזבאללה - נתקל במחסומים בדרגות הגבוהות, אשר האטו את החקירות והקשו על הבאת עדים מחו"ל.
"פעולות שמטרתן לחקור ולהעמיד לדין ארגוני טרור המזינים גם את משבר הסמים חייבים להיות בעלי חשיבות עליונה", אמר סשנס בהצהרתו. "אני מקווה שלא היו מחסומים שהציב הממשל האחרון, שמנעו מסוכני ה-DEA להביא את כל המקרים המתאימים לפרויקט קסנדרה". "זהו נושא משמעותי להגנה על אזרחי ארה"ב, ואנו נסקור נושאים אלה וניתן תמיכה מלאה לחקירות של ארגונים אלימים לסחר בסמים".
הסיפור שפורסם ב"פוליטיקו" עורר תגובות נזעמות מבכירים בממשל אובמה שהכחישו את הטענות לפיהן הרצון לסגור הסכם עם טהרן השפיע בדרך כלשהי על אכיפת החוק. מנגד, רפובליקנים ופעילים למען ישראל אימצו את הדיווח כהוכחה לכך שממשל אובמה היה כה מכוון להסכם הגרעין עד שהיה מוכן להעלים עין מפעולות מסוכנות של הממשל האירני ובנות בריתו.
סשנס מיצב את המלחמה בסמים בראש סדר העדיפויות של משרד המשפטים, מאז נכנס לתפקיד בחודש פברואר האחרון. קודמתו בתפקיד, בממשל אובמה, החזיקה בגישה כי הענישה בתחום היא כבדה מדיי וכי שמים יותר מדיי משקל על העמדה לדין במקום על גמילה ושיקום.
בתחילת השבוע דווח ב"פוליטיקו" כי ממשל אובמה עשה כל שביכולתו להביא לחתימה על הסכם הגרעין עם אירן, והערים קשיים על מבצע סודי (פרויקט קסנדרה) שנועד לעקוב אחר סחר בסמים, נשק והלבנת כספים שביצע ארגון הטרור חיזבאללה המקושר עם הממשל בטהרן.
לדברי חברים בפרויקט הסודי של הרשות למלחמה בסמים במדינה, בכירים בממשל אובמה עצרו או חתרו תחת מאמציהם למצוא ולחסל בכירי חיזבאללה, בהם גם אחד מסוחרי הקוקאין הגדולים בעולם שסייע לנשיא סוריה בשאר אסד להשיג נשק - קונבנציונלי וכימי - לשימוש נגד אזרחיו.
בכירים לשעבר בממשל סיפרו ל"פוליטיקו" כי החלטותיהם נבעו מהרצון לשפר את היחסים עם אירן, הן במטרה למנוע את פיתוח תכנית הגרעין שלה והן במטרה לקדם את שחרורם של ארבעה אמריקנים שהיו כלואים במדינה. עם זאת, הכחישו הגורמים כי פגעו במאמצים מסיבות פוליטיות.