האח הגדול הסיני: יותר ממיליארד ו-300 מיליון בני אדם חיים בסין. מדובר בכמויות עצומות של אנשים שחשופים כמעט בכל רגע ובכל מקום למעקב צמוד במיוחד של הממשל שמביט בהם, מזהה אותם - ומתעד את המהלכים שלהם - זאת הודות למערכת מעקב משוכללת וחדשה הפועלת במדינה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
סין השלימה לאחרונה את הקמתה של המערכת, המוצבת בצמתים בערי סין הרבות. היא כוללת עשרות מיליוני מצלמות המחוברות למחשבים, המסוגלת לזהות אוטומטית אנשים ולספק פרטים בסיסיים עליהם כמו שם או מקצוע בו במקום - ולכן היא משמשת בין היתר ככלי יעיל גם במאבק נגד פושעים (ולא רק בגלל שניסו אותה קודם בקרב אסירים בבתי הכלא).
חברת SenseTime הסינית ייצרה את המערכת המקושרת למאגר המידע העצום של הממשל הסיני ומסוגלת לספק מידע מהיר על כמעט כל סיני או סינית על פי דרישה. אלא שנראה שלסינים לא ממש אכפת שפוגעים בפרטיותם, לפחות לכאורה - כך לפחות סבור פרופסור וואנג שנג'ן מהמחלקה הטכנית של אוניברסיטת שינג'ו: "כשסוגיות של ביטחון ופרטיות מתנגשות, הסינים מעדיפים ביטחון".
לאוזניים מערביות יוזמות כאלה נשמעות דורסניות במיוחד כלפי הזכות המקודשת לפרטיות, אלא שהממשל הסיני גאה לספר על מערכת המידע הלאומית האחידה שבכוחה לזהות כל אדם תוך חלקיק שנייה באמצעות המצלמות הרבות הפזורות ברחבי סין.
וזה לא הכל: הממשל בונה מערכת מידע נוספת על בסיס צליל או קול, מערכת שתהיה מסוגלת לזהות אדם על פי הקול שלו. הסינים עובדים גם על מערכת נוספת שמסוגלת לזהות בני אדם על פי סגנון ההליכה שלהם. "גם לפני שפיתחנו את המערכת הזו היו מעקבים", מספר אחד המפתחים, "עכשיו זה פשוט יעיל יותר".