קורבנות ההתעללות המינית בכנסייה הקתולית מגיבים ביממה האחרונה למותו של ברנרד לאו, לשעבר הארכיבישוף של בוסטון שהתפטר בחרפה אחרי עשרות שנים שבהן טייח התעללות מינית של ילדים על ידי כמרים. שמו של לאו הפך לשם המזוהה ביותר עם הפרשה שטלטלה את העולם הקתולי. בהלווייתו, שתתקיים היום (חמישי), ישתתף גם האפיפיור פרנציסקוס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אחת מקורבנות המערכת של הקרדינל, אלכסה מקפרסון, אמרה שהיא לא מוצאת שום נחמה במותו. "אני מקווה ששערי הגיהינום נפתחו לקראתו לרווחה", אמרה. עורך הדין מיטש גרבידיאן, שייצג מאות מקורבנות ההתעללות בכנסייה לאורך השנים, אמר שמותו של לאו "פתח מחדש פצעים ישנים". הוא הביע זעם וטען שהארכיבישוף מת מבלי לשלם את המחיר על מעשיו. "קורבנות רבים הצליחו כבר להכיל את המעשים הנוראיים שעשו בהם, אבל הם עדיין לא מבינים מדוע אדם כמו ברנרד לאו הרשה לזה לקרות", הוסיף.
גרבידיאן אמר שהוותיקן צריך לפעול עכשיו למען הקורבנות ולהפעיל מערכת חינוך נפרדת בכנסייה, שתמנע מקרי הטרדה והתעללות מינית נוספים. בהודעת הקורבנות נכתב: "אין מילים שיכולות לתאר את כאב הקורבנות. הם ובני משפחותיהם נפגעו בתחילה מהבגידה של לאו ואחר כך מהטיוח של הכנסייה".
"לאו הוא כתם שסודק את יסודות הוותיקן", אמר אחד מקורבנות ההתעללות רוברט קוסטלו, בן 56, שטען שלאו היה איש אכזר ומותו לא מספק עבורו שום נחמה. בהודעת הכס הקדוש על מותו של לאו כתב האפיפיור שהוא "מתפלל לאל הרחום שיקבל אותו לשלום תמידי".
כשהגיש את התפטרותו לאפיפיור יוחנן פאולוס ב-2002, לאו היה אחד הארכיבישופים העשירים והמוכרים. את ההתפטרות הוא הגיש אחרי שכתבי ה"בוסטון גלוב" חשפו כיצד לאו ארגן רשת שבה כמרים שהתעללו מינית בילדים הועברו מקהילה לקהילה במשך שנים, מבלי לערב את הרשויות או את הקהילות שסבלו.
יותר ממאה אלף ילדים סבלו ממקרי הטרדה, אונס והתעללות מינית. אחרי החשיפות בגלוב, נחשפו פרשות טיוח דומות של הכנסייה במקומות נוספים ברחבי העולם. פרשת חשיפתו של לאו סופרה בסרט SPOTLIGHT, שגם זכה אחר כך באוסקר.