באירן נמשכות ההפגנות נגד השחיתות ויוקר המחיה, זה היום הרביעי. בימים הראשונים התקבל הרושם של איפוק מסוים מצד המשטר ואנשי משמרות המהפכה בניסיון לדכא את ההפגנות, אך החל מאמש החלו לזרום דיווחים על עשרה הרוגים בעימותים עם שוטרים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשיחה עם ישראלי ממוצא אירני שמשפחתו מתגוררת בטהרן הוא מספר על החשש, גם מתוך ישראל, שזהותו או זהות קרוביו תיחשף. "בימים האחרונים אני שומע הרבה דברים על התרחשויות בתוך המדינה, ובטהרן זה פחות חזק", סיפר הישראלי שביקש לשמור על עילום שם לחדשות 2. "זה התחיל בערים מסביב, בערים אחרות, ובעיקר זה התחיל כמחאה חברתית על המחירים".
הוא מספר כי חבריו היהודים שנמצאים באירן כלל לא מעורבים בהפגנות. "יש להם את העסקים שלהם", הוא מוסיף. "הם מאוד מנסים לשמור על פרופיל נמוך ולא רוצים להרוס את היחסים כרגע. גם כשאני אפילו מדבר עם קרובי משפחה ומכרים שלי באירן, הם מאוד לא רוצים לדבר בגלוי, לפחות לא בטלפון או בווטסאפ, על מה שהם חושבים באמת. הם מאוד מפחדים שאיכשהו אפשר יהיה לעקוב אחריהם".
לדבריו, המשטר הפיל את האינטרנט לפרקי זמן קצרים, וזה מצטרף לדיווח על חסימת הגישה לאינסטגרם ולטלגרם. "כדי שתהיה לזה השפעה אנחנו צריכים לראות חלקים הרבה יותר גדולים של האוכלוסייה", הוא מסביר. "כרגע מי שמעמדו מבוסס לא יוצא להפגנות".