רוברט מוגאבה, מי שכיהן כנשיא זימבבואה במשך כמעט 40 השנים האחרונות, פרש מהממשל וכבר אינו חלק מההנהגה בזימבבואה. ג'ון קאסים, עיתונאי עצמאי מהרארה, סיפר הבוקר (רביעי) לחדשות 2 Online כי "הרחובות נראים רגילים, העסקים ממשיכים כרגיל, אבל יש משהו לא רגיל. תושבי זימבבואה חגגו אמש עד אמצע הלילה והביעו את תקוותם, את שמחתם על התפטרותו של רוברט מוגאבה - אבל השאלה שהם שואלים היום היא מדוע זה לקח כל כך הרבה זמן".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
דובר הפרלמנט בהרארה הכריז אמש על הליך ההדחה נגד הנשיא בן ה-93. מוגאבה, שהיה במקור לוחם חופש של זימבבואה וחביב האומה, הפך עם השנים לרודן שהביא את המדינה לקריסה כלכלית וחברתית. בזימבבואה מאוכזבים מאוד שהוא לא החליט בעצמו או יזם את התפטרות, אלא השאיר את המלאכה למפלגתו ולפרלמנט. קאסים מספר שמי שעומד מאחורי האטימות של מוגאבה היא אישתו גרייס, שבקישה לרשת אותו בתפקיד הנשיא.
כשמוגאבה אמר לבסוף: "אני, רוברט גבריאל, על פי סעיף 96 לחוקת זימבבואה מגיש רשמית את התפטרותי מתפקיד הנשיא של הרפובליקה, התפטרות שנכנסת לתוקפה מיד" - חגיגות שמחה עממיות פרצו ברחובות, כשהעם חש תחושת חירות לראשונה. אם, תושבת הרארה, אמרה לסוכנויות הידיעות: "נולדתי ב-1980, מוגאבה כבר כיהן כנשיא. עד היום, כבר שלושה דורות לאחר מכן, הוא שולט. כולנו סבלנו בגללו, ועכשיו אנו מרגישים עצמאות חדשה.
"בשמה של זימבבואה - אני מאוד שמחה, אנחנו חופשיים", צהלה אם. "אני שמחה עבור ילדי, עבור הדור שלנו. זה דור חדש, התחלה חדשה".
למרות השינוי, לזימבבואה עוד דרך ארוכה ולא פשוטה להבראה: המדינה בקריסה כלכלית וחברתית, כשעל פי הדיווחים יש בה 90% אבטלה, ומי שעכשיו צריך להוביל את המדינה מחוץ למשבר הוא מי שהיה סגן הנשיא, אמרסון מנאנגגוואה, שיושבע לתפקיד נשיא כבר ביום שישי הקרוב.
בעולם מקווים שמנאנגגוואה ישנה את דרכה של המדינה האפריקנית, מדינה שיש לה פוטנציאל עצום בגלל יופייה על נופיה הפראיים והעושר באדמה, ואף כונתה בעבר "סל הלחם של דרום אפריקה".