אם חשבנו שהמירוץ לנשיאות ארה"ב לא יכול לרדת נמוך יותר, מתברר שזה אפשרי: יומיים לפני העימות האחרון והמכריע בין קלינטון לטראמפ ושלושה שבועות לפני יום הבחירות הגורלי לנשיאות, שני המועמדים - מהצד הדמוקרטי ומזה הרפובליקני, מסתבכים בפרשיות ושערוריות חדשות-ישנות - וגם השטח בוער. בזמן שהמועמד דונלד טראמפ ממשיך להדוף את ההאשמות נגדו על תקיפות מיניות הוא פוצח באסטרטגיה חדשה לפיה "הבחירות מזויפות", הילרי קלינטון מסתבכת שוב עם חשיפה הנוגעת לפרשת המיילים שרודפת אותה - זאת במקביל לדיווחים על מטה רפובליקני שהוצת בצפון קרוליינה וכתובות נאצה שרוססו במקום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אחרי צניחה בסקרים והאשמות מתרבות באלימות מינית כלפי נשים, דונלד טראמפ פונה לאסטרטגיה חדשה-ישנה כדי לצבור את תמיכת אוהדיו: תיאוריית קונספירציה, לפיה הבחירות "מזויפות".
בסדרת ציוצים ששיגר היום הצהיר המועמד הרפובליקני כי "כמובן שיש הצבעות מזויפות בשיעור משמעותי ביום הבחירות ולפניו - למה מנהיגים רפובליקנים טוענים שזה לא קורה? כל כך נאיביים!". אתמול צייץ: "הבחירות לחלוטין מזויפות על ידי התקשורת השקרנית והמעוותת שדוחפת את הילרי המושחתת - וגם סוקרים רבים - עצוב".
יו"ר בית הנבחרים, הרפובליקני פול ראיין, יצא גם הוא נגד עמדתו של טראמפ. "הדמוקרטיה שלו נשענת על האמון בתוצאות הבחירות", הצהיר דוברו של ראיין, "היו"ר סמוך ובטוח שהמדינות יוציאו את הבחירות האלה לפועל בכבוד".
"טראמפ נוטע זרעים לתיאוריה הזו כבר יותר משנה ומזהיר את תומכיו לא להאמין לממשל, לסקרים או לתקשורת - כי כולם משוחדים", אומר פרשן CNN בריאן סטלטר. בקטע בתוכניתו Reliable Source הסביר כי "הסאבטקסט הוא שטראמפ הוא מנצח, ולא ייתכן שיפסיד בבחירות מבלי שיהיו מוטות נגדו מלכתחילה".
"זו טכניקת תעמולה - אם אומרים משהו מספיק פעמים, אנשים מתחילים לתהות אם יש בו אמת", המשיך סטלטר. לדבריו, "מה שקורה עכשיו זה מבחן: זה מבחן לשיטת הבחירות שלנו, שמנוהלת בידי המדינות, בידי דמוקרטים ורפובליקנים, אלפי מתנדבים ושכבות רבות של פיקוח. כשיש רמאות, לעיתים נדירות, היא נחקרת; אבל זה גם מבחן לעיתונאות. ברגע המסוכן הזה יש לנו מחויבות לציבור".
סגנה של קלינטון ביקש לשנות סיווג של מיילים תמורת "טובה"?
וסוער לא רק בגזרת טראמפ: בסוכנות הידיעות "רויטרס" פורסם כי תת מזכיר המדינה בזמן כהונת קלינטון, פטריק קנדי, לחץ על ה-FBI לשנות סיווג של מיילים שהגיעו לשרת הפרטי שלה - כך לפי מסמכים של הבולשת שנחשפו היום. על פי גורם אנונימי שמצוטט במסמכים, המיילים נשלחו הוגדרו "מסווגים".
על פי המסמכים, קנדי יצר קשר עם ה-FBI במטרה לשנות את הסיווג. לפי הדיווח, הוא אמר כי הבקשה תיעשה בתמורה ל"טובה תחת טובה" בעתיד. "פרשת המיילים" של קלינטון הפכה לאחד הנושאים הבוערים במערכת הבחירות האמריקאית, ולנקודת התורפה המרכזית של המועמדת הדמוקרטית לנשיאות. עם זאת, עד כה התגלו רק תכתובות ספורות שנשלחו לשרת הפרטי שלה שהיו מסווגות, כשרבות מהן כלל לא סומנו ככאלה.
אלא שלמרות המבוכה שיוצרת החשיפה החדשה, לקלינטון יש סיבה גם לחייך: בסקר חדש של רשת MSNBC מובילה קלינטון על טראמפ בפער דו-ספרתי של 11% - בעוד היא זוכה ל-48% תמיכה בסקר, טראמפ זוכה רק ל-37%. עם זאת, סקר של רשת CNN שפורסם במקביל, מגלה שהמועמד הרפובליקני מוביל על קלינטון במדינת המפתח אוהיו, שם הוא זוכה ל-48% תמיכה על פני 44% עבורה - נתון שטראמפ, שמרבה לתקוף את התקשורת, התגאה בו בטוויטר שלו.
מטה רפובליקני הוצת, כתובות נאצה רוססו
ולא רק המועמדים עצמם מסובכים, גם השטח בוער - תרתי משמע: מטה של המפלגה הרפובליקנית בצפון קרוליינה הוצת אתמול ועל קירותיו רוססה הכתובת המאיימת "רפובליקנים נאצים, צאו מהעיר", לצד צלב קרס. על פי המשטרה המקומית, בקבוק ובו נוזל דליק הושלך אל תוך המטה והתנפץ בו, ולאחר מכן הוצת. למטה נגרם הרס רב וכל חומרי הקמפיין שהיו בו הושמדו, אולם לא היו נפגעים בנפש.
ההצתה גונתה על ידי רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, כאשר תוך זמן קצר צייצה המועמדת הדמוקרטית קלינטון כי המתקפה כי "מחרידה ולא מתקבלת על הדעת". ובשיאו של השפל הזה, צמחה גם מחווה סולידרית: שישה אזרחים שהזדהו כדמוקרטים פתחו קמפיין מימון המונים במטרה לגייס עשרת אלפים דולרים לשיקום המטה במהירות האפשרית - וחצו את היעד תוך 40 דקות, כשגייסו יותר מ-13 אלף דולרים.