"טראמפ מחויב להעברת שגרירות ארה"ב לירושלים, אך עדיין מוקדם לדון בלוח הזמנים": צוות המעבר של הנשיא הנבחר מבהיר הערב (שישי) כי טרם נקבע לוח זמנים כלשהו למהלך העברת השגרירות מתל אביב לבירה - כפי שהבטיח טראמפ במהלך קמפיין הבחירות שלו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בהודעה שפרסם צוות המעבר של הנשיא ה-45 של ארה"ב, שצפוי להיכנס לתפקידו בחודש הבא, הם הבהירו כי "מוקדם לומר מתי יתחייב טראמפ לממש את ההבטחה".
עוזרו של טראמפ, ג'ייסון מילר, הבהיר עם זאת כי הנשיא הנבחר "נותר מחויב למהלך" - אך הוסיף כי רק בעוד חודש הוא ייכנס לבית הלבן, וכי פרטים נוספים שמתפרסמים אודות הסוגיה הזו הם בגדר כאלה שמתפרסמים "מוקדם מדי".
רק הבוקר הודיע טראמפ כי החליט למנות את יועצו הקרוב לענייני ישראל במהלך הקמפיין, דיוויד פרידמן, לשגריר ארה"ב בישראל - אדם בעל דעות פרו-ישראליות מובהקות שנחשב לתומך נלהב במהלך העברת השגרירות האמריקנית לירושלים.
פרידמן, עורך דין במקצועו המומחה לליטיגציה ופשיטות רגל, התייחס אף הוא להחלטת טראמפ ואמר כי הוא מצפה לחזק את יחסי ארה"ב-ישראל מ"בירת ישראל הנצחית - ירושלים". באמירה זו רמז על חיזוק כוונת ממשל טראמפ להעביר את שגרירות ארה"ב לירושלים, בניגוד לעמדת הממשל בארצות הברית לאורך השנים, וגם כיום.
"פרידמן הוא חבר ותיק ויועץ אמין עבורי", אמר טראמפ בהודעה שפרסם לתקשורת. "קשריו החזקים עם ישראל יהוו את הבסיס לשליחותו הדיפלומטית ויהיו נכס אדיר למדינתנו כמי שמעוניינת לחזק את קשריה עם בעלי בריתה ולשאוף לשלום במזרח התיכון".
"העברת השגרירות לירושלים נמצאת בעדיפות עליונה"
השבוע מנהלת הקמפיין של טראמפ קליאן קונווי, שבה ואמרה כי בדומה להצהרתו במערכת הבחירות - העברת שגרירות ארה"ב בישראל לירושלים נמצאת בעדיפות עליונה מבחינתו של הנשיא הנבחר, שייכנס לתפקידו במהלך החודש הבא.
"המהלך הזה נמצא בעדיפות גדולה מאוד מבחינתו של הנשיא הנבחר טראמפ", אמרה קונווי בריאיון לתכנית רדיו. לדבריה, טראמפ "הבהיר את הנקודה הזו במהלך הקמפיין, ושמעתי אותו חוזר על רצונו לעשות זאת כמה וכמה פעמים באופן אישי". עוד אמרה כי "זה משהו שישראל, חברתנו הגדולה במזרח התיכון, תעריך מאוד וזהו צעד שהרבה יהודים-אמריקנים מייחלים לו".
למרות הבטחותיו בשלב זה, חודש לפני שייכנס לתפקידו כנשיא ה-45 של ארה"ב באופן רשמי, לא ברור אם טראמפ אכן יממש את הבטחתו - למרות דבריה של קונווי, זאת עקב כך שמהלך העברת השגרירות מתל אביב לירושלים, צפוי לעורר ביקורת חריפה הן בקרב הפלסטינים וגורמים שונים בעולם הערבי, והן בקרב גורמים בינלאומיים שונים שאינם מכירים בירושלים באופן רשמי כבירת ישראל - בהם האו"ם.