בכיכר המרכזית בעיר ריקיוויק, בירת איסלנד, התכנסו אתמול (שלישי) אלפי נשים שמחו נגד אי השוויון בשכרן. למרות שאיסלנד היא המדינה המובילה בעולם בשוויון מגדרי, נשים עדיין מרוויחות בין 14-18% פחות מגברים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
משמעות הדבר היא, מעשית, שנשים עובדות ללא שכר משעה 14:38 בכל יום עבודה של שמונה שעות. לכן, נשים בכל רחבי המדינה יצאו אתמול מהעבודה בשעה זו כאות מחאה.
"אנחנו יודעים שבאף מדינה בעולם אין שוויון מגדרי", אמרה אחת המשתתפות בהפגנה. "היום אני נזכרת שגם במדינה הכי שוויונית בעולם נשים לא מרוויחות כמו גברים".
למחאות הנשים באיסלנד למען שוויון יש היסטוריה מפוארת. ב-24 באוקטובר 1975, 90% מהנשים במדינה לקחו "יום חופש", בו סירבו לעבוד, לבשל או לטפל בילדים.
ב-2005 וב-2008 התקיימה מחאה דומה לזו של אתמול, כשהנשים עזבו את מקומות העבודה בכל רחבי המדינה באותה השעה שבה הן הפסיקו לקבל שכר, שעה שהייתה מוקדמת יותר אמנם, אך השיפור לא רב – ב-11 שנים "הרוויחו" הנשים רק שלוש דקות בכל שנה.
על פי הקצב הזה, ייקח עוד 52 שנים עד שייסגר הפער בין המינים לחלוטין. "זה בלתי מתקבל על הדעת לומר שנתקן את זה בעוד 50 שנים", אמר יו"ר התאחדות ועדי העובדים באיסלנד גילפי ארנביורנסון. "זה לא משנה אם פערי השכר נובעים ממגדר או כל סיבה אחרת. זו תקופת חיים שלמה".