הלילה (בין ראשון לשני) נערך העימות השני בין המועמדים במרוץ לבית הלבן, וכשברקע מרחפת סערת הקלטת החדשה של טראמפ וחשיפת המיילים של קלינטון דבר אחד בטוח: אחרי שהעימות הראשון היה מנומס וענייני - הפעם המתמודדים יורידו את הכפפות. עוד לפני העימות, אותו אנו מעבירים בשידור ישיר באתרי חדשות 2, ניסה טראמפ להוציא את קלינטון משלוותה כאשר הביא ארבע תומכות "מעניינות לעימות"
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד לפני העימות כינס טראמפ ארבע נשים, שחלקן האשימו בעבר את ביל קלינטון בהטרדה מינית: הנשים הביעו תמיכה במועמד וקראו לציבור להצביע לו. אחת הנשים, חואניטה ברודריק, אמרה כשהיא ישובה לצד טראמפ: "מעשים מדברים יותר ממילים. טראמפ אמר אולי כמה דברים לא פשוטים, אבל ביל קלינטון אנס אותי והילרי תקפה אותי".
פאולה ג'ונס, עובדת לשעבר במדינת ארקנסו, שתבעה את קלינטון על הטרדה מינית והתפשרה על פיצוי של 850 אלף דולרים; חואניטה ברודריק, שטענה כי קלינטון אנס אותה ב-1978; קת'לין וילי, עובדת לשעבר בבית הלבן שטענה ב-1993 כי ביל קלינטון נגע בה בניגוד לרצונה אך חזרה בה מדבריה. סיפורה של האישה הרביעית מעניין במיוחד: מדובר בקת'י שלטון, שהאיש שלדבריה אנס אותה יוצג על ידי הילרי קלינטון: במהלך השנים צצו הקלטות בהן לעגה קלינטון למקרה.
"מרוץ לתחתית החבית"
ג'ונס אמרה: "אני כאן כדי לתמוך בטראמפ, הוא אדם טוב ותסתכלו על מה שהוא עושה ולא על מה שאומרים עליו". שלטון הוסיפה: "קלינטון אומרת שהיא רצה בשביל נשים וילדים... היא העבירה אותי משהו שילדה בת 12 לא אמורה לעבור". וילי הוסיפה: "הוא אמר שהוא אוהב את המדינה ואני רוצה שהיא תחזור להיות גדולה שוב".
מקורבי טראמפ אמרו כי הנשים גם יישבו בתוך האולם בו ייערך העימות. המהלך, שנועד ככל הנראה להוציא את הילרי קלינטון מאיפוס לקראת העימות, התפרש בארצות הברית כמהלך ציני ודרמטי.
ג'ניפר פלמיירי, מנהלת הקמפיין של קלינטון, מסרה בתגובה:"אנחנו לא מופתעים מכך שדונלד טראמפ ממשיך במרוץ ההרסני שלו לתחתית החבית. הילרי קלינטון מבינה שההזדמנות בעימות הזה היא לדבר לקהל על הנושאים שחשובים לו, והפעלול הזה לא משנה את התמונה. קלינטון ערוכה להתמודד עם כל מה שישליך לעברה".
סערת ההקלטה טלטלה את המרוץ
הקלטת של טראמפ, ששלטה בכותרות בימים האחרונים, צולמה בשנת 2005 ובה נראה טראמפ מדבר בגסות ובבוטות כלפי נשים ואף מתאר סיטואציות של תקיפה מינית באופן חיובי מעוררת ביומיים האחרונים סערה יוצאת דופן בארצות הברית. גם בתוך המפלגה הרפובליקנית נרשמו אישים רבים שהתנערו מטראמפ וכמעט לא נמצא אדם אחד שיעמוד לצידו ויגבה אותו. אתמול פורסמה הקלטה נוספת שלו ובה הוא נשמע בריאיון לתכנית הרדיו של הווארד סטרן כשהוא משמיע התייחסות מינית אפילו כלפי בתו.
למרות שפרסום הקלטת גרר גינויים מקיר לקיר ואישים רבים המזוהים עם המפלגה הרפובליקנית משכו את תמיכתם בו, טראמפ בחר לדחות בתחילה את הביקורת כלפי הקטע וטען שמדובר ב"הלצה של חדר הלבשה", בהצהרה רשמית שהוציא מטה הבחירות שלו.
ההצהרה גם ניסתה באופן מיידי להטות את תשומת הלב לביקורת על בעלה של המועמדת הילרי קלינטון, הנשיא לשעבר ביל קלינטון. רק שעות לאחר מכן פרסם סרטון ובו הוא אומר כי "טעיתי, אני מתנצל".
גם הנשיא אובמה הצטרף אמש לגינויים, ואמר בכנס של המפלגה הדמוקרטית כי התבטאויותיו של טראמפ אינן מתקבלות על הדעת: "ביזוי נשים, מיעוטים, מהגרים, בעלי דעות אחרות ומוגבלים. כל אלה מוכיחים כי הוא מקדם את עצמו על חשבון הורדת האחר".
הסקרים מחמיאים לקלינטון - טראמפ עדיין בתמונה
למרות הכל, סקר שפורסם אתמול באתר המגזין "פוליטיקו" מראה שטראמפ רחוק מהתרסקות בעקבות ההתבטאויות שלו: רק 39% מהנשאלים תמכו בכך שטראמפ יפרוש מהמועמדות - ורובם המוחלט הם תומכי קלינטון. בקרב הרפובליקנים רק 12% תומכים בפרישה. קלינטון מנצלת את השערורייה האחרונה לגיוס כספים דרמטי.
כשנדמה היה שקלינטון רק התגברה על העיסוק התקשורתי במצבה הבריאותי לאחר שדווח שהמועמדת התעלפה, פורסמו מיילים חדשים שלה בהם אפשר למצוא בין היתר קטעים מתוך נאומים שנשאה בתשלום בפני בכירי וול סטריט. באחד הקטעים הצהירה קלינטון כי מועמד צריך ש"תהיה לו גם עמדה ציבורית וגם עמדה פרטית" ובקטע אחר הודתה כי היא "מרוחקת" מהמאבקים של מעמד הביניים.
האם המועמדים יסירו את הכפפות?
ההערכות הן שהעימות הנוכחי יהיה סוער במיוחד. כדי להשכיח את הרושם הרע שהותירה הקלטת, יהיה על טראמפ "לתת שואו" יוצא מן הכלל, או כפי שחלק מהפרשנים סבורים - הוא זקוק לנס. אחד הנושאים שבהם ייבחן טראמפ יהיה האופן שבו יפגין צער וחרטה על ההתבטאויות שלו. מן העבר השני הוא לא מתכוון לעשות לקלינטון חיים קלים, ועל פי הערכות רבות הוא צפוי לתקוף אותה בשל שערוריות המין של בעלה ביל.
העימות עצמו יארך כשעה וחצי ויתקיים באוניברסיטת וושינגטון בעיר סנט לואיס במתכונת של "אסיפה". המשמעות היא שמחצית מהשאלות למועמדים יופנו אליהם ישירות על ידי אזרחים שינכחו במקום, ויתר השאלות יופנו אליהם על ידי המנחים.