דוח שעוסק בעלייה במקרים האנטישמים בבריטניה פורסם אמש (ראשון) ויוצא בשורת המלצות לפרלמנט המקומי במטרה להפחית את פשעי השנאה כנגד הקהילה היהודית בממלכה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הועדה ממליצה באופן גורף לממשלת בריטניה ולכלל המפלגות לאמץ הגדרה מתוקנת ואחידה של המונח "אנטישמיות" שמטרתה, כך לדברי הועדה, קידום גישה של אפס סובלנות והאחדת מדיניות תוך מתן חופש ביטוי בנושא הסכסוך הישראלי פלסטיני.
חברי הועדה עורכים קישור בין אנטישמיות לציונות, ומדגישים את השימוש המתמיד במילה ציוני כמילת גנאי וטענה כי מדובר בתופעה "מדאיגה במיוחד". הוועדה ממליצה לבחון את השימוש במילה ביחס להקשר, ובמידה ויימצא שהשימוש נעשה באופן שלילי, יש להעביר את הנושא לרשויות שיבחנו האם השימוש במילה ציוני נעשתה באופן אנטישמי. עם זאת נכתב בדוח כי "זה אינו מעשה אנטישמי לבקר את ממשלת ישראל מבלי שיהיו ראיות נוספות שיעידו על כוונות אנטישמיות".
אחד מכל עשרים בריטים – אנטישמי
בדוח הועדה מאשימה לא רק את המדיניות הבריטית בעלייה במקרים האנטישמיים, אלא גם את הרשתות החברתיות. הועדה מביעה בדוח דאגה מיוחדת סביב הראיות "המזעזעות" לדבריה שקבלו חבריה בנושא הנסיקה בהרשעות של עבירות אנטישמיות באינטרנט, כולל "אינספור" דוגמאות של פשעי שנאה המכוונות באופן ישיר גם נגד חברים בפרלמנט הבריטי.
הרשת החברתית טוויטר עומדת במרכז הביקורת. בדוטח נטען כי טוויטר "הרשתה לעצמה" להפוך למוקד המרכז חלק גדול מהטקסטים האנטישמיים הקיימים באינטרנט. עוד נאמר כי האחריות בנושא פשעי השנאה בכלל והאנטישמיות בפקרט צריכה להיות בידי הרשתות החברתיות, להן הכלים והאמצעים להילחם בתופעה, ולא בידי משתמשים שצריכים לדווח באופן פרטני על כל תוכן פוגעי בו נפגשים ברשתות.
הדוח נכתב על ידי הוועדה לענייני פנים של הפרלמנט הבריטי בעקבות האשמות של אנטישמיות נגד יו"ר מפלגת הלייבור ג'רמי קורבין והתאחדות הסטודנטים המקומית ועל רקע הזינוק במספר התקיפות האנטישמיות הרב ביותר אי פעם. "הכישלון המתמשך של מפלגת הלייבור להתמודד עם אירועים אנטישמים בשנים האחרונות מניחים את היסודות להאשמות שרכיבים בתנועת הלייבור הם אנטישמיים", נכתב בדוח.