מספר ההרוגים במדינות ה-OECD כתוצאה מפיגועי טרור עלה בשנה החולפת בכ-650%, כך עולה מדוח שמפרסם היום (רביעי) "מדד הטרור העולמי". לעומת זאת, כמות ההרוגים בעולם ככלל נמצא דווקא במגמת ירידה, זאת בעיקר בשל היחלשות ארגונים כמו דאע"ש ובוקו חראם שעברו לבצע פיגועים במדינות המפותחות.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
עוד עולה מהדוח כי רק בשנת 2015 נהרגו 29,376 בני אדם כתוצאה מפיגועי טרור - ירידה של כ-10 אחוזים מארבעת השנים הקודמות. את הירידה שייכו במדד הטרור לפעולות שננקטו בשנה האחרונה נגד לוחמי דאע"ש ובוקו חראם, שהביאו לירידה בהרוגים מידיהם בכשליש.
עם זאת, הדוח מבהיר כי ארגוני הטרור החלו להרחיב את הפעילות שלהם למדינות שכנות ומרוחקות כאחד, דבר שגרר עלייה בכמות ההרוגים בקרב אזרחי מדינות ה-OECD. עוד עולה כי 21 מתוך 34 המדינות בארגון סבלו מלפחות פיגוע אחד שהתבצע בשטחן, כשמרבית הקורבנות היו בפיגועים שהתרחשו בטורקיה ובצרפת.
כמו כן, דנמרק, צרפת, גרמניה, שוודיה וטורקיה סבלו מכמות ההרוגים הגבוהה ביותר מאז שנת 2000. בסך הכל, ב-23 מדינות בארגון נרשם מספר שיא של קורבנות כתוצאה מפיגועי טרור.
"בשעה שמצד אחד ירידה בכמות ההרוגים העולמיים זה דבר טוב, המשך ההתגברות של הטרור במספר מדינות לצד התגברות התופעה במדינות נוספות גורם לדאגה רבה ומבליט את הגמישות והנזילות של הטרור העולמי המודרני", אמר סטיב קיללה, יו"ר המכון לכלכלה ושלום, האחראי על גיבוש הדוח. "המתקפות בלב הדמוקרטיות המערביות מעצימה את ההבנה כי יש להיערך במהירות לפעול כנגד ארגוני הטרור".