העולם ממשיך להיאבק בנגיף האיידס: שלושה עשורים אחרי שחוקרים זיהו את נגיף ה-HIV, מחלת האיידס נותרה אתגר גלובלי שעדיין משפיע על כ-40 מיליון בני אדם. באו"ם מרוצים מההתקדמות בטיפול במחלה ובמאמצים העולמיים למנוע את התפשטותה מאז 1984, אבל הם מזכירים שיש עוד הרבה מאוד עבודה בדרך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מייקל סידיבה, ראש המטה למאבק באיידס של האו"ם אומר כי יש מיליוני אנשים שהוזנחו. "בעולם קיימים היום עוד 22 מיליון בני אדם שלא מקבלים טיפול וחייהם בסכנה. מלאכת הטיפול עדיין לא הושלמה. אם נפסיק לפעול, נספוג מהלומה נוספת מהמגפה הזו ואנו נעים מייאוש לתקווה", אומר סידיבה וקורא למדינות העולם לפעול על מנת למגר את המחלה עד 2030.
2.6 מיליון ילדים עד גיל 14 הם נשאי HIV, כך עולה מנתונים שמפרסם היום (שני) יוניס"ף, ארגון האו"ם למען ילדים. בארגון מציינים כי למרות שבעשורים האחרונים הושגה התקדמות משמעותית במניעת הדבקת ילדים, גם כיום רק 32% מהילדים הנשאים זוכים לטיפול מציל חיים.
במשרד הבריאות מבקשים היום להדגיש כי המשרד מפעיל תוכנית לאומית למאבק באיידס בקרב הקהילה הגאה - הקבוצה בעלת שיעור ההדבקה הגבוה ביותר ב-HIV בישראל. על פי ממצאי משרד הבריאות, מתוך 8,448 נשאי HIV שדווחו בארץ, 23.9% הם גברים המקיימים יחסי מין עם גברים. מהנתונים שמתפרסמים לכבוד יום האיידס הבינלאומי ניתן להצביע על התחלת ירידה במספר האבסולוטי של מקרי הדבקה חדשה ב-HIV בקהילה.