בית האופרה של ניו יורק, שבימים כתיקונם מורגל בצלילי זמרה וכלי נגינה, חווה אמש (שני) קריאות בוז והאשמות. היצירה "מותו של קלינגהופר" הואשמה באנטישמיות, גררה מחאה מצד מאות מפגינים נגד המטרופוליטן והיוצר ג'ון אדאמס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ההפקה מעוררת המחלוקת מציגה את אירועי חטיפת ספינת התענוגות אקילה לאורו ב-1985 מנקודת המבט של החוטפים הפלסטינים שהשליכו את ליאון קלינגהופר, קשיש אמריקני מניו יורק, לים אחרי שירו בו.
כבר בתחילת האופרה באולם המטרופוליטן קמו מספר אנשים מהקהל וזעקו לעבר המנצח דייוויד רוברטסון "תתבייש" כשעלה לדוכן. "לעולם לא נסלח על רצח קלינגהופר" נזעק בפינה אחרת באולם. במהלך ההפרעות, על הבימה, בכל פעם שנשמעו צעקות , השחקנים הפסיקו והמתינו לשקט, בזמן שחלק מהמפגינים בתוך האולם הוצאו החוצה על ידי הסדרנים.
הנהלת המטרופוליטין: "לא מהללים את הטרור"
במחצית השניה של האופרה , בשלב בו נראה הרצח של קלינגהופר, אישה אחת צעקה "זה חרא". ובסוף האופרה הקהל ראה מאות מפגינים עם שלטים בהם נכתב "טנורים וטרוריסטים לא יכולים לחיות יחדיו". המפגינים, ביניהם התובע האמריקני לשעבר מייקל מוקאסי, טענו: "אנחנו כאן הלילה כדי לציין את הרגע הנמוך ביותר בתרבות של העיר הזו".
המוחים אף האשימו את האופרה ש"מקדמת ומהללת את הטרור". בצידו השני של הרחוב, סמוך למרכז לינקולן במנהטן, מאה מפגינים התייצו עם 100 כיסאות גלגלים לזכרו של קלינגהופר, ונשאו שלטים עליהם נכתב "אני ליאון קלינגהופר", כשחלקם ענדו טלאי צהוב על הבגדים.
"לגיטימציה לרצח של אבא שלנו"
האופרה ניסתה להשיב להאשמות ולהרגיע את הרוחות: "אלו שמועות וזה לא מדוייק להציג את ההפקה כפי שהם מציגים אותה " נאמר בהכרזת הנהלת המטרופוליטן. "'מותו של קלינגהופר' אינה הפקה אנטישמית, היא לא מפארת את הטרור".
בנותיו של ליאון קלינגהופר התייצבו גם הן נגד ההפקה, ואמש הן פרסמו הודעה בה הן קראו להחרים את בית האופרה, שרבים מהתורמים לו והתומכים בו הם יהודים. הבנות, ליסה ואלזה, טענו כי "ההפקה לא מציעה שום תובנה אמיתית למציאות ההיסטורית ולרצח חסר ההיגיון של יהודי-אמריקני. זה נותן לגיטימציה והצדקה לרצח של אבא שלנו".