נשיא ארצות הברית ברק אובמה התייחס היום (ראשון) למתקפת ההאקרים על חברת "סוני" - מתקפה המיוחסת להאקרים מקוריאה הצפונית - ואמר כי לא מדובר ב"אקט של מלחמה" אלא ב"מעשה של סייבר ונדליזם".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"זו הייתה מתקפה יקרה מאוד, אנו מתייחסים לנושא ברצינות רבה ונגיב בהתאם", הדגיש אובמה בריאיון ל-CNN. לדבריו, אחת הפעולות שארצות הברית שוקלת לנקוט בתגובה היא השבתה של קוריאה הצפונית לרשימת המדינות התומכות בטרור. - ממנה הוצאה בשנת 2008 על ידי הנשיא הקודם ג'ורג' בוש.
מספר שעות קודם לכן פורסם כי ארצות הברית ביקשה את עזרתה של סין בהתמודדות עם מתקפת ההאקרים. "דנו בנושא עם הסינים כדי לחלוק עמם מידע ולבקש מהם שיתוף פעולה", אמר בכיר בממשל אובמה. "הסכמנו כי ביצוע מתקפות הרסניות במרחב הקיברנטי נוגד כל נורמה של התנהגות סייבר ראויה".
אמש קראה קוריאה הצפונית לארצות הברית לפתוח בחקירה משותפת בעקבות מתקפת ההאקרים על חברת "סוני" - כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס. בהודעה שפרסם דובר מטעם הממשל בפיונגיאנג, נמסר כי האשמות ה-FBI לפיהן קוריאה הצפונית מאחורי המתקפה הן חסרות שחר. עוד הוסיף הדובר כי במדינה והממשל בוושינגטון יסרב להצעה לקיים חקירה משותפת - יהיו לכך "השלכות חמורות".
פעולת הסייבר, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה.
במסגרת הפריצה נחשפו תכתובות רבות של חברת הפצת הסרטים, לצד נתוני שכר ותסריטים, ולאחר מכן התקבלו איומים על פיגועים בבתי קולנוע שיקרינו את הסרט. הממשל האמריקני הגדיר את הפריצה והאיומים "נושא של ביטחון לאומי", אך הנשיא ברק אובמה קרא לאזרחים ללכת לבתי הקולנוע ללא חשש.