האוסטרלים בהלם: עם התפתחות משבר בני הערובה בבית הקפה בסידני, התושבים וגם הרשויות נתפסו לא מוכנים לתרחיש שכזה. בעקבות האירועים וכדי לא לקחת סיכון, מרכז סידני סגור הרמטית ורחובות העיר כמעט ריקים. במקביל, האירוע מסוקר באופן נרחב ביותר ברחבי העולם.
רובע העסקים של סידני (CBD), הלב הכלכלי של היבשת החמישית בעולם, ננעל כמעט לחלוטין עם היוודע האירוע. המשטרה הורתה לעובדים שלא לצאת מהבניינים, ולמי שלא נמצא באזור נאסר להתקרב אליו. בית הקפה עצמו, שנמצא בכיכר מרכזית בשם מרטין פלייס, מוקף בכוחות אדירים של משטרה שמונעים כל גישה אליו של אזרחים.
התחבורה הציבורית בעיר הושפעה משמעותית מהאירועים. לוח הזמנים של הרכבת התחתית שובש, והרכבות לא עוצרות בתחנה הסמוכה למקום האירוע. השיבושים משפיעים לא רק על מרכז העיר, אלא גם על אזור חוף בונדי הפופולארי במזרח העיר ועל הפרברים המזרחיים. מספר כבישים ראשיים נסגרו במרכז העיר, מה שיצר פקקים בכבישים אחרים ושיבושי תנועה קשים לנוהגים ברכב פרטי.
סיקור נרחב ברחבי העולם
מאוטובוסים נמנע לעלות על גשר סידני המפורסם, מחשש שהוא יהיה מטרה לפיגוע והמשטרה שוקלת לסגור אותו לתנועה לחלוטין. בית האופרה, המבנה המוכר ביותר באוסטרליה כולה, פונה ממבקרים ועובדים והוא סגור עד להודעה חדשה. גם הקונסוליה האמריקנית בעיר פונתה ועובדיה נשלחו לבתיהם. עוד נסגרו: בתי המשפט, הפרלמנט המקומי והספרייה העירונית.
שיבושים גם בתנועה האווירית - מרכז סידני הוכרז כשטח אסור לטיסה פרט למסוקי משטרה וצבא. נמל התעופה הבינלאומי של סידני, העמוס ביותר באוסטרליה, נשאר פתוח לתנועה אך חלק מנתיבי ההמראה והנחיתה שונו כדי להרחיק את המטוסים מאזור מרכז העיר.
האירוע מסוקר בשידור חי בגל פתוח בכל תחנות השידור האוסטרליות הארציות ובכל התחנות המקומיות במחוזות ניו סאות' ווילס וויקטוריה. האירוע מסוקר בהרחבה לא רק בעולם האנגלו-סקסי - ניו זילנד, בריטניה, קנדה וארה"ב אלא גם במדינות דרום מזרח אסיה הקרובות לאוסטרליה. שידור חי מועבר בתחנות הטלוויזיה המרכזיות גם באינדונזיה, סינגפור, מלזיה, תאילנד והפיליפינים.