קשר האינטרנט של קוריאה הצפונית לעולם חודש, לאחר מספר שעות בהן המדינה נותקה מהרשת בנסיבות עלומות. המהלך נגד המדינה המסוגרת הוא האחרון בסדרה של צעדים שהחלה בסרט קומדיה אמריקני, והפך למשבר סייבר של ממש בין קוריאה הצפונית לארה"ב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווחים, הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה חוברה מחדש לאינטרנט, אבל לא ברור עד כמה החיבור יציב. מספר אתרים כמו סוכנות הידיעות הממשלתית, שנפלו, עלו מחדש, אך עדיין ישנם ניתוקים מקומיים.
לא מדובר בפעולת ענישה נגד האוכלוסייה המדוכאת בקוריאה הצפונית, שכן לרוב המוחלט של האזרחים אין חיבור לאינטרנט - אלא רק חיבור לרדיו ממלכתי מפיץ תעמולה, ולעשירים המקומיים יש מכשיר טלוויזיה - המכויל על תחנת הטלוויזיה הממשלתית בלבד. האינטרנט משמש רק את האליטה המקורבת לשלטון, ולכן הפלת האינטרנט מיועדת לפגוע בשלטון ולא באזרחים, אם אכן הייתה זו פעולה מכוונת.
"שתיקה לא תגרום לממשלת קוריאה הצפונית לחדול מהעוולות שהיא מבצעת", אמרה שגרירת ארה"ב באו"ם סמנתה פאוורס. "וגם לא תגרום לקהילה הבינלאומית להיות בטוחה יותר".
האתרים של הדיקטטורה הקומוניסטית חזרו לאוויר לאחר שהחיבור לרשת האינטרנט בקוריאה הצפונית קרס הלילה (שלישי) באופן מוחלט - יממה בלבד לאחר שנשיא ארצות הברית אובמה אמר כי ארצו "תגיב בהתאם" למתקפת הסייבר על חברת סוני.
אובמה: "רואים בחומרה כל מתקפת סייבר"
ההפרעות בגלישה במדינה החלו כבר ביום שישי והתעצמו במהלך סוף השבוע, אך אמש נדמה הרשת לחלוטין. "הרשתות בקוריאה הצפונית עומדות בפני לחץ רב", אמר לניו יורק טיימס דאג מאדורי, מומחה בחברה המנתחת ביצועי גלישה. ייתכן כי קריסת רשת האינטרנט בקוריאה הצפונית נובעת מבעיות בתחזוקה, אך מאדורי טוען כי לא סביר שבעיות מסוג זה היו גורמות לתקלה כה נרחבת וממושכת. "כל מה שאנחנו יודעים בוודאות הוא שהרשתות שלהם נמצאות תחת עומס רב", אמר מאדורי, "ולא נתקלנו בתקלה בסדר גודל כזה בקוריאה הצפונית בעבר".
אתמול התייחס אובמה בריאיון ל-CNN למתקפה על מחשבי סוני. "זו הייתה מתקפה יקרה מאוד, אנו מתייחסים לנושא ברצינות רבה ונגיב בהתאם", אמר והוסיף כי ארצות הברית שוקלת להשיב את קוריאה הצפונית לרשימת המדינות התומכות בטרור. עם זאת הוא הבהיר כי לא מדובר ב"אקט של מלחמה" אלא ב"מעשה של סייבר ונדליזם".
הפריצה למחשבי סוני, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה לביטול הפצת הסרט "ריאיון סוף" בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה.
הבוקר דיווחה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית KCNA - שגם האתר שלה הופל הלילה - כי המשטר בפיונגיאנג מאיים "לפוצץ את הבית הלבן" בתגובה להאשמה בפריצה למחשבי "סוני" שהובילה לביטול הקרנת הסרט השנוי במחלקת "ריאיון סוף". בסוכנות הידיעות דווח כי בידי קוריאה הצפונית "ראיות מובהקות" לכך שארצות הברית למעשה ביצעה את הפריצה והאשימה את היריבה המסוגרת.