אסון בהימלאיה: רשת BBC מדווחת כי כמה ישראלים נהרגו היום (רביעי) במפולת שלגים ברכס האנאפורנה שבנפאל. לדיווח טרם התקבל אישור רשמי בישראל וגורמים במשרד החוץ מסרו כי "התקבל מידע שלפיו ייתכן שישנה מעורבות של ישראלים באירוע". ראש צוות החיפושים באזור מסר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי גופותיהם של שני ישראלים אותרו, אך לדבר אין אישור רשמי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח ברשת הבריטית שלושה אזרחים פולנים, תשעה נפאלים ואזרח וייטנאמי נספו גם הם באסון. קצין בכיר במשטרה המקומית אמר כי הכוחות הצליחו לחלץ בנוסף שמונה מטיילים, בהם ארבעה ישראלים וארבעה פולנים.
"השלג לא הפסיק לרדת באזור בשלושת הימים האחרונים", סיפר אבי, מנהל סניף של חברת התיירות פליי-איסט בנפאל. "תנאי מזג האוויר הפכו קשים יותר בעקבות סופה שהגיעה ממזרח הודו, והשלג נערם לגובה של יותר משני מטרים. באירוע הזה נהרגו 12 מטיילים, בהם גם ישראלים. הצבא פינה את גופותיהם".
25 מטיילים ישראלים נוספים פונו מהמקום ללא פגע, 100 מקומיים אחרים הוכרזו לפי שעה נעדרים. על פי הדיווחים, משלחת חילוץ מוסקת פועלת כעת באזור בניסיון לאתר ניצולים נוספים. בין המחלצים שפועלים כעת באזור הר אוורסט נמצא גם המטפס הישראלי נדב בן יהודה. מנתוני הרשויות במדינה עולה כי בשעה שמפולת השלגים אירעה 168 מטיילים היו בדרכם ל"טורונג לה" - נקודת השיא של מסלול הצעידה בהר, הנמצאת בגובה של 5,416 מטרים.
"נלכדו בשלג עד שהוא כיסה אותם לחלוטין"
"מזג האוויר אמור היה להיות נוח, אבל סופה שהגיעה ממזרח הודו חדרה לאזור נפאל והפתיעה את המטיילים", סיפר שליח חב"ד בקטמנדו, הרב חזקי ליפשיץ לחדשות 2 Online. "בכל האזור החלו לרדת כמויות אדירות של שלג, שנערם תוך דקות ספורות לגובה של כמטר וחצי. חלק מהמטיילים הצליחו לתפוס מחסה ברגעים הראשונים, אבל האחרים נלכדו בשלג עד שהוא כיסה אותם לחלוטין".
מפקד פעולות החילוץ אמר כי "איבדנו קשר עם מרבית המטיילים בשל תנאי מזג האוויר הקשים, אך מהמידע שקיבלנו מרבית המטיילים עושים את דרכם חזרה מן ההר ושלומם טוב. אנשי צבא שהיו באימונים בהר הצליחו להוביל בבטחה את המטיילים לעיר הקרובה".
בשבוע שעבר: שני ישראלים נהרגו בפרו
בשבוע שעבר נהרגו שני מטיילים ישראלים בהתהפכות סירת ראפטינג בנהר האפורימאק בפרו. גופותיהם של ההרוגים - שיר בכר בת 22 מרמת השרון ויובל תל-ניר מתל אביב - אותרו מספר ימים לאחר תאונת השיט הקטלנית.
כלי תקשורת בפרו דיווחו כי על סירת הראפטינג שבה שטו המטיילים הישראלים, הועלו שמונה בני אדם - בעוד התקן המותר הוא שישה בלבד. המשטרה המקומית מתחה ביקורת על החברה שדרכה יצאו הישראלים למסע הראפטינג - על כך שלטענתם, לא סיפקה את המידע הנחוץ בזמן ולא סייעה מספיק לקידום החקירה.