הפריצה ל"סוני" הייתה מערכה אסיאתית נגד ארה"ב? בכיר אמריקני הדגיש היום (שישי) כי חקירת מתקפת ההאקרים "העלתה בוודאות" שקוריאה הצפונית מעורבת בפעולה שהובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים, למרות הכחשות הממשל. הבכיר, שהתראיין בעילום שם, אמר כי התגלו גם ממצאים שמעלים חשד כי סין השתתפה בפעולה. השגרירות הסינית בוושינגטון מיהרה להכחיש: "לא תומכים בפעילות בלתי חוקית ברשת".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
ה-FBI האמריקני הודיע הערב כי יש בידיו מספיק ראיות על מנת לקבוע שקוריאה הצפונית השתתפה בפריצה. "מניתוח טכני של תוכנת מחיקת המידע, נמצא קשר לתוכנות ריגול שגורמים בקוריאה הצפונית פיתחו בעבר", הדגישו החוקרים, שציינו כי יש דמיון רב בין פריצה זו לבין עבירות רשת אחרות של קוריאה הצפונית, כגון המתקפה על בנקים בדרום קוריאה ב-2013.
על פי ההערכות בארה"ב, המעורבות הסינית כללה שימוש בשרתים סינים לצורך הסוואת מקור הפריצה. עוד נטען כי ייתכן שהפורצים התבססו על שיתוף פעולה עם שחקנים סינים. במקביל, רשת CNN דיווחה כי הפורצים שלחו הודעה נוספת לחברת סוני, ושיבחו אותה על ביטול הקרנת הסרט: "זה חכם מאוד שהחלטתם לבטל את הסרט - אנו מבטיחים את ביטחון המידע שלכם, אם לא תעשו צרות נוספות".
פעולת הסייבר, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה.
בתי הקולנוע חששו - הסרט נגנז
במסגרת הפריצה נחשפו תכתובות רבות של חברת הפצת הסרטים, לצד נתוני שכר ותסריטים, ולאחר מכן התקבלו איומים על פיגועים בבתי קולנוע שיקרינו את הסרט. הממשל האמריקני הגדיר את הפריצה והאיומים "נושא של ביטחון לאומי", אך הנשיא ברק אובמה קרא לאזרחים ללכת לבתי הקולנוע ללא חשש.
בהצהרה שפרסמה סוני נכתב כי "אנו חשים צער עמוק בעקבות הניסיונות הבוטים למנוע את הפצת הסרט, ולגרום נזק לחברה, לעובדינו ולציבור האמריקני. אנו מתייצבים לצד יוצרי הסרט וזכותם להביע את דעתם באופן חופשי".
החברה הביעה את אכזבתה העמוקה הנובעת מהביטול, אך מסרה כי היא "מבינה ומכבדת את חששותיהם של בתי הקולנוע". שלושת רשתות בתי הקולנוע הגדולות בארצות הברית הודיעו קודם לכן כי הן משעות את כל ההקרנות המתוכננות לסרט "ריאיון סוף".