אובמה במסר מאיים לקוריאה הצפונית: במסיבת העיתונאים המסכמת של השנה נשאל הנשיא האמריקני אובמה על פרשת סוני - שביטלה את הקרנת הסרט "ריאיון סוף" בשל הפריצה למחשביה והאיומים בטרור - ואמר כי סוני "עשתה טעות" בביטול ההקרנות. אובמה אישר את ממצאי ה-FBI לפיהם קוריאה הצפונית - ולא האקרים פרטיים - עומדים מאחורי המעשה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"חבל שלא שאלו אותי. אם זו התגובה לקומדיה, מה יהיה ביצירה דוקומנטארית, מה יהיה בידיעות חדשותיות שלא ימצאו חן בעיני משטר מסויים?", שאל אובמה. "ההאקרים גרמו להרבה נזק - אנחנו נגיב על כך. אנחנו לא יכולים להרשות לדיקטטור לכפות עלינו צנזורה"
"ארצות הברית תגיב לפריצה במקום, בזמן ובדרך שתבחר", הוסיף. הנשיא הכחיש את הדיווחים הקודמים על מעורבות סינית בפריצה: "אין לנו ראיות שמדינה נוספת שיתפה פעולה עם קוריאה הצפונית".
פעולת הסייבר, שלוותה באיומים על פיגועים, הובילה להורדת הסרט "ריאיון סוף" מהאקרנים בארצות הברית. הסרט, שתיאר התנקשות בדיוניות בקים ג'ונג און, עורר את זעמו של הממשל הרודני - שהביע תמיכה במתקפה הווירטואלית, אך הכחיש מעורבות ישירה בפעולה. בממשל הרודני הכחישו היום שוב את הטענות: "אין לנו יד בדבר", אמר נציג קוריאה הצפונית באו"ם לאחר פרסום ממצאי דוח ה-FBI בנושא.
הפורצים: "אל תעשו צרות נוספות"
ה-FBI האמריקני הודיע הערב כי יש בידיו מספיק ראיות על מנת לקבוע שקוריאה הצפונית השתתפה בפריצה. "מניתוח טכני של תוכנת מחיקת המידע, נמצא קשר לתוכנות ריגול שגורמים בקוריאה הצפונית פיתחו בעבר", הדגישו החוקרים, שציינו כי יש דמיון רב בין פריצה זו לבין עבירות רשת אחרות של קוריאה הצפונית, כגון המתקפה על בנקים בדרום קוריאה ב-2013.
במקביל, רשת CNN דיווחה כי הפורצים שלחו הודעה נוספת לחברת סוני, ושיבחו אותה על ביטול הקרנת הסרט: "זה חכם מאוד שהחלטתם לבטל את הסרט - אנו מבטיחים את ביטחון המידע שלכם, אם לא תעשו צרות נוספות". כריס דוד, סנאטור לשעבר העומד כיום בראש איגוד הסרטים האמריקני, כינה את המתקפה "צעד פלילי ונתעב".
במסגרת הפריצה נחשפו תכתובות רבות של חברת הפצת הסרטים, לצד נתוני שכר ותסריטים, ולאחר מכן התקבלו איומים על פיגועים בבתי קולנוע שיקרינו את הסרט. הממשל האמריקני הגדיר את הפריצה והאיומים "נושא של ביטחון לאומי", אך הנשיא ברק אובמה קרא לאזרחים ללכת לבתי הקולנוע ללא חשש.