במשרד החוץ אישרו כי לפחות מטייל ישראלי אחד נהרג באסון מפולת השלגים בטרק האנאפורנה שבנפאל. הודעה נמסרה למשפחתו ובמקביל נמשכים המאמצים לאתר ישראלים נוספים שעדיין לא חודש עמם הקשר מאז הכתה הסופה ברכס ההרים. המטיילים הישראלים שהתקבצו בגסטהאוסים מתארים את התחושות הקשות שהם חשים בשעות שלאחר האסון, ואחד המחלצים שכבר הוזעק מספר על האתגר העצום הממתין לו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשיחה עם חדשות 2 Online מספרת שני, מטיילת ישראלית שסיימה רק אתמול את המסלול המפרך, על התחושות הקשות של ישראלים רבים הנמצאים באזור וחוששים לגורל חבריהם. "הרוחות פה לא נעימות, אנשים בהיסטריה, עצובים", היא אומרת בכאב.
"היינו הקבוצה האחרונה שיצאה ביום שני בצהריים לפסגה, על אף האזהרות של כולם. כשבדיוק הגענו ל'פס' (אזור הפסגה במסלול) התחילה הסופה, ירדנו במשך כארבע שעות עד ליישוב הבא", היא משחזרת. "שאר הישראלים וכל התיירים שהיו שם נשארו אחרינו ויצאו ביום שלישי בבוקר. לצערי חלקם נקלעו להמשך הסופה".
לדברי שני, היא מכירה מספר מהצעירים שטרם נמצאו ולמעשה טיילה איתם במסלול חופף לאורך הטרק המפרך. היא מתארת גם סיפורי גבורה שהתחוללו כשמפולת השלגים החלה לרדת, כשאדם מקומי הציל את חייה של ישראלית שאיתה שהה. "זו בחורה שהפורטר שלה (הנפאלי שמלווה אותה בתשלום בטרק) הצליח להציל אותה, היא הועברה לעיר סמוכה".
מחלץ ישראלי בדרכו למקום: "זו לא משימה פשוטה"
"מדובר בטרק שנחשב למתוייר ביותר בכל העולם, אנחנו מתרכזים ומשלבים זרועות גם עם השגרירות, עם הישראלים שחיים פה וגם עם בית חב"ד המקומי כדי לאתר את כל הישראלים, לראות כיצד למצוא אותם עד האחרון", אומר המחלץ נדב בן יהודה, שהתבקש על ידי השגרירות לסייע בחיפושים. "זו לא משימה פשוטה כי יש שם לא מעט כאלה שיוצאים בלי לדווח לאף אחד".
על פי דיווח של סוכנות הידיעות AFP לפחות 29 נמצאו מתים או שההנחה הרווחת הי שמתו - בינהם שני ישראלים נוספים. בשלב זה אין לכך אישור מצד גורמים רשמיים בישראל, אך קיים חשש כי יש עוד ישראלים בין הנעדרים. בשלב זה לא ברור אם מדובר בישראלים שלא הצליחו ליצור קשר רק בגלל תנאי מזג האוויר הקיצוניים, או בגלל שהיו על ההר.
עד כה ידוע על חמישה ישראלים שחולצו והועברו לבית החולים הצבאי בקטמנדו, כשהם סובלים בעיקר בכוויות קור. בן יהודה צפוי לפגוש גם אותם, על מנת לתשאל אותם לגבי חבריהם, אם וכאשר אלו יזדקקו לסיוע מצידו. המחלץ הישראלי שיבח את פעולות הצבא המקומי וצוותי החילוץ, שלמרות שהם פועלים בכוח מצומצם באופן יחסי, הצליחו לעשות זאת במהירות.
בן יהודה התפרסם לראשונה בשנת 2012 כשחילץ מטפס טורקי מחוסר הכרה מהר האוורסט והציל את חייו. בזמן האסון הוא שהה בקטמנדו לאחר שסיים שבוע טיפוס שנמשך כחודש בהרי ההימלאיה רק לאחרונה. בשעות הבוקר הוא צפוי להגיע תחילה עם מסוק לחלץ מטייל שנתקע על מצוק בהר האוורסט, ומשם ימשיך לאנאפורנה.