כבר יותר משלוש שנים שתושבי ונצואלה נמלטים מהמדינה בשל המצב הכלכלי הקשה. בשבועות האחרונים נרשמה התגברות בקצב ההגירה ההמונית שהגיעה לשיא ובאו"ם טוענים שהמצב דומה לזה של הפליטים מאפריקה שמגיעים דרך הים התיכון לאירופה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
סוכנות ההגירה של האו"ם מדווחת על גלי אזרחים מוונצואלה שנמלטים מההמולה הפוליטית במדינה. המדינה הדרום-אמריקנית אמנם עשירה במרבצי נפט, אך האזרחים לא נהנים מכך ומתקשים לקנות מזון ומצרכים בסיסיים.
ההגירה ההמונית מדאיגה את המדינות השכנות, שכמות המהגרים שמגיעים אליהן עלולה ליצור גם אצלם משבר חברתי. נציגים מקולומביה, אקוודור ופרו ייפגשו השבוע בבירת קולומביה בוגוטה כדי לנסות למצוא פתרון למשבר.
נציבת הפליטים של האו"ם קראה לארה"ב ולמדינות אמריקה הלטינית להקל על כניסתם של תושבי ונצואלה, שיותר מ-1.6 מיליון מהם ברחו מאז 2015.
בברזיל כבר רואים ניצנים למשבר. תושבי העיירות הסמוכות לגבול עם ונצואלה לא המתינו לפעולות הממשל ודחקו את המהגרים בחזרה אל מעבר לגבול באמצעות לפידים וקלשונים.
בפרו הקשיחו את תנאי המעבר בגבול מוונצואלה והוסיפו השבוע לספר החוקים סעיף שמחייב את אזרחי המדינה השכנה לשאת דרכונים במקום תעודות זהות. גם באקוודור נוקטים בצעדים דומים. "האם נציבות האו"ם לפליטים תישא באחריות של אותם אנשים כאשר הם יבצעו פשע?", תהה שר הפנים הפרואני.
"אלו סימני אזהרה מוקדמים", אמר ג'ואל מילמן, דובר הארגון לפיקוח על הגירה של האו"ם. "זה נבנה לקראת משבר דומה לאלו שראינו בחלקים אחרים בעולם - בעיקר בים התיכון".
עם זאת, בוונצואלה מנסים להרגיע את הרוחות. שר המידע של המדינה, חורחה רודריגז, אמר בסוף השבוע שיוזמה חדשה של הממשל תבלום את המשבר ותחזיר את התושבים שעזבו את המדינה. בשבוע שעבר ונצואלה הסירה חמישה אפסים מהמטבע של המדינה, אבל עדיין לא הצליחה לבלום את האינפלציה שהגיעה ל-82 אלף אחוזים בחודש יולי, נתון שצפוי עוד לעלות ולהגיע למיליון אחוזים במהלך השנה הנוכחית.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/