עם מציאת אחרוני הנעדרים בקריסת הגשר בעיר גנואה שבאיטליה, המשטרה המקומית פרסמה היום (שני) תיעוד חדש מרגעי הדרמה של ההתמוטטות שהותירה אחריה 43 הרוגים. בתיעוד החדש, שמציג את הקריסה משתי זוויות שונות, ניתן לראות את עוברי האורח הולכים לתומם מתחת לגשר בגשם הסוער, כשלפתע שברים ענקיים של בטון נוחתים סביבם ויוצרים ענן עשן.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כוחות החירום חילצו אמש מתוך ההריסות את גופותיהם של שלושה בני משפחה אחת, האחרונים שהוגדרו נעדרים באסון. הגופות אותרו בתוך רכב שנמחץ מתחת ללוחות הבטון, חמישה ימים אחרי שמקטע באורך 200 מטרים מגשר מורנדי קרס מגובה 50 מטרים בזמן של עומס בכבישים. תשעה בני אדם עדיין מאושפזים בבית החולים, ארבעה מהם במצב קשה.
אמנם כל הנעדרים כבר אותרו, אך צוותי החילוץ הודיעו שהם בכל זאת ממשיכים בחיפושים אחר ניצולים. "לא נפסיק", אמר סטפאנו זנוט, גורם בשירותי הכבאות. "העבודה שלנו נמשכת כדי שנהיה בטוחים לחלוטין שאף אחד לא נותר מתחת להריסות". הוא הוסיף שהצוותים פועלים לשמור על הזירה כדי לסייע לחוקרים לגלות מהו הגורם לקריסה.
אחרי שספגו ביקורת ציבורית והואשמו באחריות לקריסת הגשר, בחברת אוטוסטראד פר איטליה, שניהלה את כביש האגרה שהיה על גבי הגשר, התחייבו להעביר חצי מיליארד אירו לשיקום הגשר ולסיוע למשפחות הקורבנות ולאלו שאיבדו את בתיהם בקריסה. במסיבת עיתונאים שנערכה שלשום בעיר הנמל בצפון-מערב איטליה, מנכ"ל החברה ג'ובאני קסטלוצ'י הביע צער על ההרוגים אך נמנע מלנפק התנצלות רשמית על האסון.
"התנצלות ואחריות הם שני דברים שתלויים זה בזה", אמר קסטלוצ'י. "אתה מתנצל אם אתה מרגיש אחראי". לדבריו, יש להמתין לתוצאות החקירה לפני שמפנים אצבעות מאשימות. גם ממשלת איטליה הקצתה 32 מיליון אירו למאמצי הסיוע. "כעת אנו צופים שהעניינים יתקדמו בקצב מהיר ושהאנשים (שנאלצו לעזוב את בתיהם) יזכו לפתרון למגורים", אמרו בממשלה.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה – וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il/