מאז היעלמותם של 12 הנערים ומאמנם במערה במחוז צ'אנג ראי בתאילנד ב-23 ביוני עבדו צוותי ההצלה והחיפוש מסביב לשעון עד שהצליחו היום (רביעי) בתום מבצע מורכב ומסוכן להוציא את אחרון הלכודים ולפנותו לבית החולים. כך התנהלו 18 הימים הדרמטיים בצפון המדינה, יום אחר יום.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
23 ביוני – אחרי אימון בוקר, יצאו חברי קבוצת "חזירי הבר" ומאמנם בן ה-25, כשהם רכובים על אופניים, למערת טאם לואנג נאנג נון. גשמים עזים החלו לרדת, וכשאף לא אחד מהנערים שב לביתו באותו יום, החלו הוריהם לדווח על היעדרותם. אופניהם נמצאו בכניסה למערה והחיפוש אחרי הנערים החל סמוך לחצות.
24 ביוני – צוותי חיפוש והצלה המורכבים מהרשויות המקומיות וכוחות משטרה מצאו את תיקיהם ונעליהם של הנערים סמוך לכניסה למערה.
25 ביוני – מאמצי החיפוש מתרחבים ועמוק יותר בתוך המערה נמצאות תביעות אצבעות ורגליים השייכות לנערים. ההורים המודאגים ממשיכים בתפילותיהם.
26 ביוני – כוחות של "אריות הים" התאיים מצליחים להיכנס למערה המוצפת אך מתקשים להתקדם בה בשל מי הגשמים והבוץ הממלאים חלק מהחדרים בה.
27 ביוני – מי הגשמים הממשיכים לרדת מקשים מאוד על מאמצי החיפוש ומציפים עוד ועוד מעברים בתוך המערה המפותלת, מהר יותר ממה שמצליחים הכוחות לשאוב החוצה. כוחות של צבא ארה"ב, כוחות בריטיים וכמה קבוצות פרטיות ממדינות שונות מצטרפים למאמצים האדירים.
28 ביוני – הכוחות ממשיכים לחפש דרכים אחרות להיכנס לתוך המערה, בעוד הם ממשיכים לנסות לנקז את מי הגשמים בעזרת קדיחה בתוך ההר.
29 ביוני – ראש הממשלה התאי מבקר באזור החיפוש ומנסה לעודד את בני המשפחה הממתינים שלא להתייאש.
30 ביוני – הפוגה בגשמים מאפשרת את המשך מאמצי החיפוש ומומחים רבים נוספים מאוסטרליה, סין ומדינות נוספות מצטרפים לחילוץ. הצוותים מקיימים תרגיל שדימה את הפינוי שיגיע.
1 ביולי – צוללים מתקדמים לעבר המעבר המרכזי בתוך המערה המוצפת ומקימים בו אזור התארגנות. כוחות של "אריות הים" התאיים מגיעים למקום שממנו מתפצלת המערה לשני כיוונים.
2 ביולי – שני מומחים בריטים בצלילת מערות מאתרים את הילדים הנעדרים ואת מאמנם. הם מצלמים סרטון שבו הם מדברים עם הילדים.
3 ביולי – התיעוד מתפרסם ומראה את הילדים מציגים את עצמם בתורות, כשהם מצמידים את ידיהם בברכת שלום תאילנדית מסורתית ומציינים את שמותיהם. הילדים מספרים שהם בריאים.
4 ביולי – שבעה צוללי "אריות הים" ורופא מצטרפים לילדים ועמם אוכל ותרופות. מתחילה ההתלבטות אם כדאי להוציא את הילדים מהמערה בעזרת הצוללים או שמוטב להישאר במקום עד שהתנאים ישתפרו.
5 ביולי – הילדים מתחילים שיעורי צלילה לקראת מצב שבו יוחלט להוציאם דרך מסלול שחלקו מתחת למים. מתגברים המאמצים לשאוב החוצה את המים.
6 ביולי – גורמים רשמיים רומזים שהם תומכים בהוצאת הילדים בהקדם האפשרי מחשש שהמשך הגשמים יאלצו אותם להישאר בפנים. במקביל, גובר החשש מפני צניחה ברמת החמצן בתוך המערה. צוללן תאילנדי ולשעבר חבר "אריות הים" שמסייע במאמצי החילוץ נהרג כתוצאה ממחסור בחמצן.
7 ביולי – הרשויות מעריכות שמבצע חילוץ תת מימי יתבצע במהלך הימים הקרובים בעקבות התחזיות להמשך הגשמים. עם זאת, נטען כי כישורי הצלילה של הילדים עדיין לא ברמה מספקת.
8 ביולי – מפקד המבצע מכריז על כך ש"שעת ה-ש'" הגיעה, ומודיע על תחילת המבצע לחלץ את הילדים והמאמן שלהם מהמערה. צוללים מוציאים ארבעה מהילדים דרך המעברים הצרים של המערה המוצפת.
9 ביולי – צוללים מוציאים ארבעה ילדים נוספים במהלך היום השני למבצע החילוץ. ארבעה ילדים ומאמנם עדיין נותרו בתוך המערה.
10 ביולי – ביום השלישי למבצע החילוץ מוציאים הצוללים את ארבעת הילדים הנותרים ואת מאמנם ובכך מגיעה לסיום הסאגה שנמשכה יותר משבועיים.