הזמן הולך ואוזל: 12 הילדים ומאמן הכדורגל שלהם בן ה-25 הלכודים מזה שבועיים במערה בצפון תאילנד שלחו באמצעות צוותי החילוץ מכתבים לבני משפחותיהם. הצוללנים של הקומנדו הימי התאילנדי ביקשו מהילדים לשלוח מכתב לבני משפחותיהם, והמכתבים שנשלחו הצביעו על כך שמצבם המנטלי טוב יחסית.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
את המכתבים הם כתבו בכתב ידם, שלחו דרישות שלום למשפחות וגם ביקשו אוכל ומים. "אבא, אימא, אל תדאגו לי, אני בסדר", כתב אחד מהם. "אל תדאגו לי, אבא ואימא", כתב אחר, "אני חסר רק שבועיים וכשאחזור אעזור בחנות כל יום, בקרוב מאוד אצא".
אק, מאמן הקבוצה שהוביל את הילדים אל תוך המערה, שלח מכתב ארוך יותר ובו עדכן גם את יתר המשפחות המודאגות וגם התנצל בפני המשפחות. "לכל הקרובים לילדים, הם נמצאים עכשיו תחת טיפול של צוות שדואג להם ולמצבם", כתב. "אני מבטיח שאדאג בעצמי ככל שאני יכול, תודה לכם על התמיכה ומתנצל על השמירה (שלי) על הילדים".
לאחר איתורם של הילדים במערה, עשרות לוחמי הקומנדו התאילנדי החלו להזרים חמצן לתוך הכוך שבו הם שוהים. הערכה רפואית עדכנית שביצע חובש הקומנדו בחברי הקבוצה קבעה כי בשלב זה מצבם הרפואי ירוד ולכן מסוכן מדי לנסות לחלץ אותם. אחד הרופאים שטיפל בלכודים ציין כי שניים מהילדים והמאמן סובלים מתשישות ומתת-תזונה.
מדי יום הצוותים שואבים כמויות אדירות של מים מתוך המערה, אך המעברים הצרים והמפותלים בתוכה עדיין מוצפים ומקשים על הגישה החוצה. משרד החוץ עדכן כי שגריר ישראל בתאילנד, מאיר שלמה, ביקר באתר ואמר כי הוא הגיע לברשת רה"מ לראות באיזה אופן ישראל יכולה לסייע.
המחלצים שנכנסים לתוך מתחם המערה כדי לספק לקבוצה מים, מזון וציוד רפואי נדרשים לנווט בחושך מוחלט דרך המנהרות המוצפות במשך 6 שעות עד שהם מגיעים לקבוצה. נדרשות 5 שעות נוספות רק כדי לחזור ליציאה של המערה. חלק מהם נשארים עם הילדים באופן קבוע. בשלב זה, הדרך היחידה לצאת מהמערה היא באמצעות צלילה דרך המים העכורים.
כוחות בצבא המקומי העלו את האפשרות שהנערים ישהו במערה עד לניקוז המים וסיום עונת הגשמים, בעוד ארבעה חודשים. אך אחרים טוענים מנגד כי קיים חשש שמפלס המים יעלה עוד יותר בשל הגשמים העזים שצפויים עוד לרדת. "אנחנו בוחנים את מיקומם של הנערים והנלווים אליהם בשטח המערה", אמר מושל המחוז בו נעלמו הנערים. "המחלצים מחפשים מעברים או בורות שיהיו שימושיים בהוצאת הקבוצה".
בפני כוחות החילוץ עומדות שלוש אפשרויות: הראשונה היא באמצעות צלילה אך על פי הדיווחים חלק מהנערים לא יודעים לשחות והחשש הוא שלא יצליחו. השנייה היא להעביר מזון ושתייה פנימה לתקופה הקרובה ולחכות שהגשמים ייפסקו אך תרחיש זה עלול לקחת חודשים. והאפשרות השלישית היא לקדוח בהר ולשלוף את הנערים החוצה אך יש סכנה שהסלע תתמוטט על ראשם של הנערים.
בשלב זה עדיין לא ברור איזו חלופה נבחרה. יותר מ-1,000 אנשים מעורבים במאמצי החילוץ מבריטניה, מרוסיה, משוויץ, מאוסטרליה, מסין וגם מסייעים מישראל. בינתיים ה-13 קיבלו ג'ל עתיר קלוריות ומינרלים שיחזיק אותם במהלך מאמצי החילוץ.