באמצע חודש יוני האחרון הצביעו 120 מדינות החברות באו"ם בעד החלטה לגנות את ישראל לאור האירועים סביב גדר ההפרדה ברצועת עזה. בהצעה נכתב כי יש להפעיל "מנגנון הגנה בינלאומי" שיגן על האזרחים הפלסטינים. הלילה (בין שישי לשבת) הציג מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בפני חברי האסיפה הכללית 4 אפשרויות על מנת לבצע את ההחלטה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
האפשרות הראשונה שהציג הייתה הצבת כוח שלום חמוש מטעם האו"ם על מנת לאפשר הגנה פיזית על פלסטינים. עם זאת, הכוח להקים כוח מזויין מטעם האו"ם שייך באופן בלעדי למועצת הביטחון של האו"ם, שם סביר להניח כי ארה"ב תטיל וטו על הצעה מסוג זה.
הצעה נוספת הייתה להציב נציג אזרחי של האו"ם ברצועת עזה עם המנדט הבלעדי לעקוב אחר ביטחונם ורווחתם של הפלסטינים ברצועה תוך הענקת סמכות לפתור סכסוכים. גם החלטה זו כפופה להחלטה במועצת הביטחון שכאמור לא סביר שתתקבל.
שתי ההצעות הנוספות שהעלה גוטרש אינן כפופות להחלטת מועצת הביטחון: הרחבת התוכניות הקיימות של האו"ם תוך ניסיון לענות על הצרכים באופן אפקטיבי יותר. לחילופין הציע לשלוח נציגים נוספים של האו"ם לרצועה על מנת לעקוב מקרוב אחר המצב ההומניטרי, הגברת התיאום בין המנגנונים והגברת הפיקוח והשקיפות על הנעשה ברצועה.
לאחר שהציג את 4 האפשרויות אמר גוטרש: "הדרך הטובה ביותר להבטיח את ביטחונם של האזרחים הפלסטינים עוברת עדיין דרך מו"מ על הסכם מקיף, צודק וסופי שיביא סוף לסכסוך הישראלי-ערבי".
שגריר ישראל באו"ם דני דנון שיחרר הודעה לתקשורת בה הגיב להצעה של גוטרש: "ההגנה היחידה שהעם הפלסטיני זקוק לה היא ממנהיגיהם. הרשות הפלסטינית מסיתה את אזרחיה לפגיעה ביהודים וארגון הטרור חמאס משתמש בציבור בעזה כבן ערובה ומסכן את חיי התושבים", מסר דנון שהוסיף: "במקום המלצות הזויות על דרכים להגן על הפלסטינים מפני ישראלף על האו"ם להטיל את האחריות על פגיעה בעם הפלסטיני על מנהיגיהם. המצלצות אלה (של מזכ"ל האו"ם) יגרמו רק להמשך הסבל של הפלסטינים על ידי מנהיגיהם".
בחודש יוני האחרון הצביעו 120 מדינות בעד הצעה שהעלתה אלג'יריה המגנה את תגובת ישראל להפגנות האלימות ליד גדר הביטחון ברצועת עזה. 45 מדינות נמנעו מההצבעה ו-8 התנגדו להצעה. הצעת תיקון אמריקנית שכללה גם גינוי לארגון הטרור חמאס נפסלה באותה הצבעה.