הדרמה בתאילנד רחוקה מסיום: בתאילנד עדיין מתקשים להאמין ש-12 הילדים ומאמן הכדורגל שנלכדו במערה שהוצפה בצפון תאילנד, נמצאו בתחילת השבוע (שני) בחיים, תשעה ימים אחרי שאבדו עקבותיהם. אתמול התברר שמבצע החילוץ, בשיא העונה הגשומה בתאילנד, עלול לקחת שבועות ואפילו חודשים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הילדים, בני 11 עד 16 ועוזר המאמן בן ה-25, נעלמו ב-23 ביוני ליד צ'אנג ראי אחרי שיצאו לסייר במערות בפארק מיוער לאחר אימון כדורגל. מספר לוחמים בקומנדו ימי, לרבות חובש ויועץ, צפויים להישאר עם הקבוצה לאחר הגילוי הדרמטי שלהם על ידי צוללנים שהתאמצו במשך שעות לפלס את דרכם דרך החריצים והפתחים הצרים דרך המים העכורים.
המערה שאליה נקלעו הנערים נמצאת בנקודה יחסית גבוהה באחד ההרים באזור. חברי הקבוצה נכנסו למערה וטיפסו לאזור גבוה יותר בתוכה, עד שבאו המים ממקום גבוה עוד יותר והם נתקעו. כשהחלו גורמי החירום במאמצי החילוץ, הם האמינו שהנערים נמצאים בנקודה שמכונה "חוף פטאייה", כמובן לא החוף המפורסם בדרום. אלא שבפועל הנערים נמצאו במרחק של 400 מטרים משם.
הדרך להוציא את הנערים משם צפויה להיות מסובכת מאוד. הילדים בעצם נמצאים באזור רווי כוכים, מעין "חדרים" שלכאורה נחשבים לבטוחים ויש בהם כיסי אוויר. אלא שהמערה מוצפת חלקית, כשבמספר קטעים המים בגובה 10 מטרים. אם הנערים יצליחו לעבור מרחק של שלושה קילומטרים, הם יגיעו לבסיס שהקימו המחלצים בחלל הגדול במערה. משם הדרך החוצה צפויה להיות קלה יחסית.
שלוש החלופות של המחלצים
בפני המחלצים עומדות שלוש חלופות להוציא את הילדים מהמערה. האפשרות הראשונה היא באמצעות צלילה, אלא שעל פי הדיווחים חלק מהנערים לא יודעים לשחות, לא כל שכן לצלול. יתרה מזאת, אחת המחילות בדרך כה צרה שגם אם הם יצליחו ללמוד להשתמש בציוד צלילה, הם יצטרכו אולי להוריד אותו ולסחוב אותו איתם כשהם שוחים בבוץ.
אפשרות שנייה היא להעביר לנערים מזון ושתייה לתקופה הקרובה ולחכות שהגשמים ייפסקו ומפלס המים יירד. בשלב זה נכנסים יותר מים ממה שמשאבות הענק שהביאו הרשויות מצליחות לשאוב החוצה. מדובר על תהליך שעלול להימשך חודשים ארוכים.
אופציה נוספת שבה יכולים לבחור המחלצים היא לקדוח בהר ולשלוף את הנערים החוצה, קצת כמו הקפסולה ששימשה לחילוץ הכורים בצ'ילה לפני כמה שנים. אלא שבשביל זה צריך לבנות כבישי גישה חדשים כדי לשנע את הציוד לנקודת הקדיחה. אם זה לא מספיק, גם הסלע של ההר בתאילנד פחות חזק, המים זורמים ויש סכנה שקידוח כזה עלול למוטט את הסלע על ראשם של הנערים.
בשלב זה עדיין לא ברור איזו חלופה נבחרה. יותר מ-1,000 אנשים מעורבים במאמצי החילוץ מבריטניה, מרוסיה, משוויץ, מאוסטרליה, מסין וגם מסייעים מישראל. בינתיים ה-13 קיבלו ג'ל עתיר קלוריות ומינרלים שיחזיק אותם במהלך מאמצי החילוץ.