הבצורת הקשה שהובילה למחסור במים בעיר ח'ורמשהר שבדרום מערב אירן ממשיכה להתסיס את התושבים במקום והזעם שהם מביעים מופנה בראש ובראשונה כלפי משטר האיתוללות והרפובליקה האסלאמית שבראשה עומד חמינאי. לצד ההפגנות בעיר, שבמהלכן אירעו גם עימותים עם כוחות הביטחון וארבעה אזרחים נהרגו מירי, מתקיימת גם מחאה ברשת שצוברת תאוצה והיא כוללת ססמאות שמטרתן לעורר את כעס הציבור ולהוציא כמה שיותר לרחובות.
להרחבה על המחאה באירן והדרישות של האזרחים - האזינו לפודקסט של ד"ר תמר עילם גינדין מרצה במרכז האקדמי שלם: "איראניום מועשר ואיראן בקטן".
באחת התמונות שהופצו נראית חותמת של כף יד ספוגה בדם תחת הכיתוב: "אני ח'ורמשהרי". בתמונה אחרת מתועד שלט קטן על רקע קבוצת מפגינים שבו נכתב: "למה אנחנו לא יכולים לדעת את כל מה שהולך? כי חלק מהקריאה להפגנות נעשה באמצעים לא טכנולוגיים: הפגנות כל יום ב-16:00 עד לשחרור מלא של אירן".
בתמונה אחרת נראים מאות מפגינים ברחוב, נושאים דגלים ומניפים ידיים קמוצות באוויר כשברקע מתנוסס הכיתוב: "ח'ורמשהר צמאה למים, עיר האש והדם". תצלום ויראלי נוסף מתעד כיתוב על ארון חשמל שעליו נכתב: "מוות לרפובליקה האסלאמית".
כאמור, הבוקר דווח ברשת אל-ערביה כי ארבעה מפגינים נהרגו מירי של כוחות הביטחון האירניים. ברשתות החברתיות הופצו סרטונים מהעימותים בהם נראים המפגינים קוראים ונושאים שלטים נגד השלטון והמנהיג העליון, כמו "מוות לחמינאי" ו"המשטר הוא גנב". בחלק מהסרטונים נראים עשרות מפגינים נמלטים למשמע קולות ירי, ככל הנראה שביצעו השוטרים האירניים.
זמן קצר לאחר תיעוד הירי, גולשים אירניים בטוויטר הגיבו לסרטונים מתוך ההפגנות. "צריך לירות בהם רק בגלל שהם רוצים מי שתייה נקיים?", תהה אחד. אחר דיווח כי המפגינים הצליחו לגנוב נשקים של כוחות המשטר והשיבו לעברם באש: "המפגינים האמיצים בח'ורמשהר פשוט התחילו להגן על עצמם בירי לעבר המחבלים של משמרות המהפכה. הם התחמשו על ידי רובי סער AK-103 שנתפסו מכוחות הביטחון".
המפגינים מוחים על המצב הכלכלי ההולך ומדרדר של עירם, וכן על התמיכה הדלה שמספק להם משטר האייתוללות בתגובה לבצורת שהובילה למחסור חמור במי השתייה בעיר. ההפגנות בח'ורמשהר מצטרפות לגל של מחאות ענק באירן נגד משמרות ההפיכה שפרצו בשבועיים האחרונים, שלטענת טהרן מתקיימות במימון ובתמיכת ארה"ב.
נשיא אירן חסן רוחאני אמר בשבוע שעבר כי "ארה"ב מנסה להפיל את המשטר של הרפובליקה האסלאמית מאז שנת 1979". בדבריו התייחס הנשיא גם לפעילות הגרעין במדינתו והבהיר: "אנו שומרים לעצמנו את הזכות להעשיר אורניום למטרות שלום".