נשיא צפון קוריאה, קים ג'ונג און, החליט הלילה (שני) לעכב את תקיפת גואם ולקבל החלטה בעניין בהתאם לפעולות ארצות הברית. סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה דיווחה כי המנהיג קיבל דוח מהצבא המפרט את תכניות התקיפה, והשיב כי הוא מתכוון "לעקוב מקרוב למשך זמן מה" אחר פעולות ארה"ב לפני שיקבל החלטה בעניין.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשבוע שעבר נמסר מצפון קוריאה כי היא משלימה את התכניות לשיגור ארבעה טילים לעבר הים באזור הטריטוריה האמריקנית גואם שבאוקיינוס השקט. עוד נמסר כי הצבא עמל על כתיבת התכנית שתוצג למנהיג לאישורו.
סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה דיווחה שקים ג'ונג און בחן את התכניות שהכין הצבא במשך זמן רב ונועץ עם בכירים במערכת הביטחון.
"הוא אמר שאם ה"ינקים" (כינוי לאמריקנים) ידבקו בפעולות המסוכנות ביותר והפזיזות שלהם בחצי האי הקוריאני ובסביבתו, וימשיכו לבחון את האיפוק העצמי של הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה, הוא יקבל החלטה חשובה", דיווחו בסוכנו הידיעות.
הידיעות על תכנית לתקיפת גואם עוררו בהלה באזור כולו בשבוע שעבר, במיוחד לאחר שהבטיח דונלד טראמפ כי מדינתו תגיב "באש וזעם" לאיום צפון קוריאני על ארצות הברית. במסיבת עיתונאים שקיים אתמול, התייצב מושל גואם אדי קאלבו בפני המצלמות ועדכן על היערכות הרשויות לקראת האפשרות שהאי הפסטורלי יותקף על-ידי צפון קוריאה.
"כבר ב-2013, בעקבות איומו הראשון של קים ג'ונג און על גואם, הייתה התגברות בצעדי ההכנה לקראת מתקפה", אמר קאלבו. "כעת, מנגנוני ההגנה האזרחית שלנו ערוכים ומצוידים היטב".
ראש המטות המשולבים של ארה"ב גנרל ג'וזף דאנפורד מסר אתמול בבוקר במהלך ביקור בדרום קוריאה כי: "צבא ארה"ב מוכן להשתמש במלוא יכולותיו על מנת להגן על ארה"ב ועל בנות בריתה מול צפון קוריאה",.
הגנרל האמריקני אמר בפגישה עם מקבילו הדרום קוריאני לי סון-ג'ין ועם הנשיא מון ג'ה-אין, כי אם הסנקציות שהוטלו על פיונגיאנג ייכשלו, האופציה הצבאית מוכנה. "מכינים את האפשרות הצבאית למקרה שהניסיונות הדיפלומטיים והסנקציות הכלכליות לא יעבדו", הוסיף. "הטילים של פיונגיאנג מאיימים על העולם כולו".
לאחר חילופי האיומים בין המנהיגים, ניסו גורמים רשמיים בשתי המדינות להנמיך את הלהבות ולהקטין את החשש העולמי מסכסוך אלים. שניים מהגורמים הבכירים ביותר בממשל טראמפ הצטרפו לקריאות של נשיא דרום קוריאה לפתור את המשבר בדרכי שלום. במאמר דעה משותף שהתפרסם היום ב"וול סטריט ג'ורנל", הבהירו מזכיר המדינה רקס טילרסון ומזכיר ההגנה ג'יימס מאטיס כי מטרתה של ארה"ב ב"מסע הלחצים השקט" כלפי צפון קוריאה היא פירוק חצי האי מנשק גרעיני - לא החלפת השלטון.