שני מפציצים אמריקניים מסוג B1-B טסו הבוקר (ראשון) מעל חצי האי הקוריאני בתגובה לניסוי שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי של צפון קוריאה (ICBM), כך הודיע חיל האוויר בארה"ב. מדובר בתגובה לא שגרתית, שכן היא חמורה יותר מפעולות עליהן הורה ממשל טראמפ בתגובה לאירועים קודמים, אך היא לא תקדימית ולאחרונה אף התבצע אימון של מטוסים זהים בחצי האי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי חיל האוויר, המפציצים האסטרטגיים הגיעו מגואם וביצעו אימון משותף עם 4 מטוסי F-15K של דרום קוריאה. בהצהרת החיל נמסר כי "צפון קוריאה נותרה האיום הדחוף ביותר ליציבות האזורית".
הניסוי הנוכחי שביצעה פיונגיאנג הביא לכך שלראשונה כל שטח ארה"ב נמצא בטווח הטילים של המדינה המסוגרת. הנשיא האמריקני דונלד טראמפ תקף הלילה בחריפות את סין על טיפולה הלקוי לדבריו בצפון קוריאה ובחוסר הנכונות שלה לרסן את תכנית הטילים שלה.
בסדרת ציוצים שפרסם טראמפ האשים הנשיא האמריקני את סין בחוסר שיתוף פעולה מצדה עם ארה"ב במסגרת הניסיון לרסן את צפון קוריאה. "אני מאוד מאוכזב מסין", כתב. "מנהיגי עבר מטופשים אישרו להם לסחור עמנו בהיקף של מאות מיליארדי דולרים ועדיין הם לא עושים כלום עם צפון קוריאה מלבד לדבר. לא ניתן לזה להימשך, סין יכולה לפתור את הבעיה!".
שלשום שוגר מחופה המערבי של צפון קוריאה טיל בליסטי בין-יבשתי שנחת במים הכלכליים של יפן. בארה"ב, יפן ודרום קוריאה העריכו כי הטיל, מדגם "הוואסונג-14", שהה באוויר למשך כ-45 דקות, הגיע לגובה 3.7 קילומטרים ועבר מרחק של כאלף קילומטרים.
על-פי ההערכות של מדענים, במצב בו הטיל ישוגר בזווית חדה יותר - הוא יהיה מסוגל לפגוע לראשונה בערים אמריקניות מרכזיות בהן לוס אנג'לס ושיקגו, וכן בוושינגטון, בוסטון ואף ניו יורק. אם ההערכות נכונות מדובר בעליית מדרגה ביכולות של תכנית הטילים הצפון קוריאנית, שכן לפי ההערכות הטיל הקודם ששוגר בהצלחה יכול היה להגיע "רק" עד אלסקה, המרוחקת מחצי האי קוריאה כ-7,000 ק"מ.
ברחבי העולם נשמעו גינויים חריפים כנגד הניסוי הפרובוקטיבי של פיונגיאנג. ביפן כונס הקבינט לכינוס חירום ודרום קוריאה הודיעה שתנקוט בפעולות עצמאיות אקטיביות כדי לרסן את תוכנית הגרעין של השכנה מצפון. "הניסויים בנשקים אלה מעמיקים את הבידוד של צפון קוריאה, מחלישים את כלכלתה ופוגעת באוכלוסייה שלה", אמר הנשיא טראמפ בתגובה לניסוי. "ארה"ב תנקוט בכל הצעדים הדרושים על מנת להבטיח את ביטחונה של המולדת האמריקנית ולהגן על בנות בריתנו באזור".
זו לא הפעם הראשונה שבה הנשיא האמריקני מביע בטוויטר את חוסר שביעות רצונו מסין בשל טיפולה בסוגיה הצפון קוריאנית. לפני כשלושה חודשים כתב טראמפ: "צפון קוריאה מחפשת צרות. אם סין תחליט לעזור, זה יהיה מצוין - אך אם לא נפתור את הבעיה בלעדיהם".