בשורה לטבעונים ברחבי העולם: סטודנטים מאוניברסיטת אודינה שבאיטליה הצליחו לפתח ביצה קשה המורכבת כולה מחומרים מן הצומח. המאכל החדש, שנראה ומרגיש כמו ביצה אמיתית, יהיה מוכן לאכילה כבר במעמד הרכישה ולא יזדקק לבישול או אפייה. הוא יהיה מורכב מקמח, שילובים שונים של ירקות ומלח.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הביצה הטבעונית פותחה במעבדות האוניברסיטה במשך שנה וחצי בידי ארבעה סטודנטים לתארים מתקדמים בהנדסת מזון, והמאכל אפילו נרשם כפטנט של מוסד הלימוד האיטלקי.
בהצהרה מטעם האוניברסיטה נמסר כי ארבעת הסטודנטים, שהמצאתם כבר מעוררת עניין בעולם, סיפרו כי במאכל החדש שהמציאו אין כולסטרול והוא ללא גלוטן, עובדה שהופכת את המזון לנגיש לכולם, גם לאלו בעלי רגישויות שונות למזון.
עוד אמרו באוניברסיטה כי כעת לאחר רישום הפטנט, הפיתוח החדש יוצג "כבר בשבועות הקרובים" בפני תאגידים עולמיים וייתכן שנוכל לראות את הביצים הטבעוניות על המדפים בסופר הקרוב לביתנו מוקדם משחשבנו.