נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך להזהיר את מנהיג צפון קוריאה - אך לא מתחייב לפעולה צבאית: לאחר שטען השבוע כי הצפון-קוריאנים "מבינים רק דבר אחד", אמר הערב (רביעי) טראמפ כי פעולה צבאית נגד צפון קוריאה היא "לא העדיפות הראשונה שלנו, אבל נראה מה קורה. אנחנו שוקלים את זה". בתוך כך, סוכנות הידיעות "רויטרס" מדווחת כי ארה"ב מקדמת מהלך באו"ם נגד קים ג'ונג און.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפי הפרסום, טיוטת ההחלטה קוראת להקפיא את נכסיו של קים ג'ונג און ונכסי הממשלה, וגם לאסור על פעילות חברת התעופה הלאומית הצפון-קוריאנית "קוריו" ולאסור על טיסותיו של קים ג'ונג און באופן אישי. שגרירת ארה"ב לאו"ם ניקי היילי מקווה להעלות את ההצעה להצבעה בשבוע הבא, אם כי שגריר רוסיה אמר ש"יכול להיות שזה קצת מוקדם מדי". עוד תדרוש ארה"ב לאסור על מכירת דלק לצפון קוריאה ולאסור על רכישת טקסטיל ממנה.
טראמפ הצהיר קודם לכן בשיחה עם כתבים: "הייתה לי שיחה טובה עם הנשיא הסיני שי, הוא רוצה לעשות משהו בנושא ונראה אם הוא יכול לעשות את זה או לא". נשיא ארה"ב הבהיר כי כך או כך, "לא נשלים עם מה שקורה בצפון קוריאה". על שיחתו על נשיא סין אמר: "הוא רוצה להפחית את המתחים. אני מאמין שהוא מסכים איתי ב-100%, הייתה לנו שיחה כנה וחזקה".
הבוקר פורסמו תמונות לוויין של אתר הניסוי הצפון קוריאני, שמראות כי עוצמת פצצת המימן הייתה כה חזקה - עד שהאדמה זזה ממקומה. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין גינה בחריפות את הניסוי ואמר שמדובר ב"הפרה בוטה" של החלטות האו"ם.
מומחים שניתחו את תמונות הלוויין הסבירו כי ריבוי הצילומים מאתר הגרעין מוכיח שהניסוי האחרון של צפון קוריאה היה עוצמתי בהרבה בהשוואה לחמשת הניסויים הגרעיניים האחרים שביצעה פיונגיאנג עד כה.
גם יפן התריעה מפני התקדמות טכנולוגית משמעותית של צפון קוריאה, והעריכה כי פצצת המימן שניסתה פיונגיאנג הייתה חזקה פי 10 מפצצות האטום שהטילה ארה"ב על הירושימה ונגסאקי בסוף מלחמת העולם השנייה.
לדברי משרד ההגנה היפני, ניתוח של תזוזת הקרקע באתר הגרעין של צפון קוריאה מצביע על כך שכמות האנרגיה שהייתה בעת ההיתוך הגרעיני בפיצוץ פצצת המימן הייתה מ-160 קילוטון - 40 קילוטון יותר בהשוואה לניסויים קודמים של פיונגיאנג ולא פחות מ-105 קילוטון יותר משתי פצצות האטום שהחריבו את הירושימה ונגסאקי.
"אירופה תהיה פגיעה בפני צפון קוריאה"
שר ההגנה היפני איטסונורי אונודרה אמר בשיחה עם כתבים שמדובר בניסוי הגרעין "העוצמתי ביותר בהשוואה לניסויים קודמים" של צפון קוריאה, עובדה שמוכיחה את ההתקדמות המשמעותית של צפון קוריאה בתכנית הגרעין שלה.
צפון קוריאה גורמת לדאגה גם באירופה, שחוששת שבקצב ההתקדמות הנוכחי של תכנית הטילים גם היבשת תהיה בסכנה בדומה לארצות הברית שנכנסה לאחרונה לטווח הטילים של פיונגיאנג.
נשיא רוסיה פוטין גינה בתקיפות את הניסוי של צפון קוריאה וטען שמדובר ב"הפרה בוטה" של החלטות קודמות של מועצת הביטחון של האו"ם, אך הדגיש פעם נוספת כי המשבר בחצי האי קוריאה לא יכול להיפתר באמצעים צבאיים וקרא לפתוח במשא ומתן מיידי.
שרת ההגנה הצרפתית פלורנס פרלי טענה כי "אסור לבטל את התרחיש של הסלמה לעבר עימות מזוין משמעותי (עם צפון קוריאה)", והזהירה כי "אירופה תהיה חשופה לטילים מוקדם מהצפוי".