צפון קוריאה מגיבה לסנקציות - באיומים: אחרי המהלך שאושר הלילה (שלישי) במועצת הביטחון של האו"ם, הנציג הצפון קוריאני במטה הארגון בז'נבה הזהיר כי "הצעדים הבאים בהם ננקוט יגרמו לארה"ב את הסבל הגדול בתולדותיה".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
"הממשל בוושינגטון מבעיר עימות פוליטי, כלכלי וצבאי בניסיון לדכא את היכולות הגרעיניות שלנו, שהגיעו כבר לשלב האחרון", אמר הנציג, ומתח ביקורת חריפה על ההחלטה על הטלת הסנקציות הלילה. "מדובר בהחלטה בלתי חוקית", אמר.
הנציג האמריקני אמר לאחר הדברים האלה כי "אני מקווה שהמשטר הצפון קוריאני יקלוט את המסר ויבחר בנתיב פעולה אחר".
מועצת הביטחון של האו"ם אישרה הלילה פה אחד החמרה של הסנקציות נגד צפון קוריאה, בעקבות הניסוי השישי והמסוכן ביותר שערכה המדינה בנשק גרעיני בתחילת החודש. בין היתר אושר חרם על יצוא הטקסטיל והגבלות על יבוא של נפט גולמי למדינה.
זו ההחלטה התשיעית שעוברת פה אחד על ידי 15 חברי הוועדה, שעניינה סנקציות נגד צפון קוריאה מאז 2006. הסנקציות נועדו למחות על פיתוח טילים בליסטיים ונשק גרעיני מצד המדינה המסוגרת. ארצות הברית ריככה את הטיוטה הראשונית, שהייתה נוקשה יותר, במטרה לזכות בתמיכתן של סין ורוסיה, בנות בריתה של צפון קוריאה.
יצוא הטקסטיל הוא מקור ההכנסה השני בגודלו בצפון קוריאה, אחרי פחם ומינרלים אחרים, וההכנסות ממנו מוערכות ב-752 מיליון דולר בשנה שעברה. כמעט 80% מהטקסטיל הצפון קוריאני מגיע לסין.
ההחלטה מטילה מגבלות גם על יבוא גז טבעי ומעובה, והמדינה תאלץ להסתפק במכסה של 2 מיליון חביות בשנה של מוצרי נפט. גם במקרה זה הנפגעת העיקרית היא סין שמספקת לצפון קוריאה את רוב החומרים הללו.
"עדיין לא עברה את נקודת האל חזור"
שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי אמרה כי ארה"ב לא מעוניינת במלחמה עם צפון קוריאה, וכי פיונגיאנג "עדיין לא עברה את נקודת האל חזור".
"אם יסכימו לעצור את תכנית הגרעין, יוכלו להבטיח את עתידם. אם יוכיחו כי הם יכולים לחיות בשלום, העולם יחיה איתם בשלום", אמרה היילי אחרי שמועצת הביטחון של האו"ם אימצה את הסנקציות החדשות.