אם יש אדם אחד בעולם כיום עלול לגרור את המעצמות למלחמה גרעינית - זהו קים ג'ונג און, השליט הכל יכול של המדינה המסוגרת בעולם, צפון קוריאה. כשעלה לשלטון עוד תלו בו תקוות מכיוון שהוא גדל והתחנך תחת זהות בדויה במערב, בשוויץ. קיוו שהדור השלישי לדיקטטורה יהיה קצת יותר פתוח, דמוקרטי. אז קיוו. מה בעצם יודעים על חייו הפרטיים של מי שבגיל 28 הפך לעריץ וכיום משחק משחק מסוכן מול ארה"ב?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
כדי לפענח את חידת קים ג'ונג און, מירב החוקרים מתחילים בבית הספר הבינלאומי בעיר ברן שבשוויץ. חוץ מהחיבה המיוחדת לכדורסל, קשה היה לזהות פרט מיוחד על הנער הצנום. בצל מחלות אביו, הוקפץ קים בחזרה לקוריאה הצפונית בה קיבל דרגת גנרל, עבר הכשרה צבאית מזורזת וביום מותו של אביו, קים ג'ונג איל, יעמוד לצד ארונו ויחל להנהיג את המדינה.
"הציונים של הנער לא היו גרועים. לפעמים הם היו בינוניים, ולפעמים בסדר גמור", כך טוען אולי שטודר, מי שהיה מורה אחראי בבית הספר הבינלאומי בברן, בו למד קים. "הוא התעניין מאוד בספורט ובייחוד בכדורסל. הוא היה מאוד נלהב בתחום ודי טוב בזה".
איש מהבכירים שעמדו לצד הארון אז, כשקיבל את התפקיד, לא שרדו. הדוד והחונך, ג'ן סון טק, הוצא להורג באכזריות. במעגל הקרוב לקים נשארו רק בובות קשישות ולא משפיעות. לצדם, אחותו, ומי שאמורה להחליפו עד שהילדים שככל הנראה יש לקים ג'ונג און יוכלו לתפוס את התפקיד.
רעייתו, רי סול ג'ו, אמנית לשעבר, נצפית מידי פעם בתמונות, אך לרוב היא נעלמת, ככל הנראה בזמן ההריונות. את אחיו החורג לדאג לחסל במאצעות מתנקשת מקצועית כי ראה בו איום. לפי הערכות מערביות, לקים יש בין 1-3 ילדים וגילו בערך 35.
מאז שנכנס לתפקיד - לא יצא מתחומי המדינה
ברמה העממית, קים ג'ונג און משתדל להידמות לסבו, מייסד המדינה ונשיאה הנצחי, קים איל סונג'. מתחבק עם העם, לובש חליפות "מאו" כחולות כהות, כמו הסבא. אביו, קים ג'ונג איל, נהג ללבוש דווקא חאקי והיה מזוהה עם הרעב של שנות ה-90 ועם שיחות פירוק הנשק העקרות עם המערב.
מאז שקים נכנס לתפקיד, הוא לא ביקר מחוץ לארצו, גם לא ברוסיה או בסין. הוא מקפיד בסרטונים להראות ניסיון לשיפור כלכלי - הוא מבקר במפעלים, מציג חידושים ומנחה את דרגי השטח כיצד לפעול. אמנם, אין רעב במדינה, אך מחוץ לבירה פיונגיאנג עדיין רואים עוני נורא ואין סימנים לפריחה כלכלית ב"גן העדן הסוציאליסטי". בשנה האחרונה עבר ניתוח בברך ונצפה לאחר מכן צולע, שמן יותר ומתהלך באמצעות מקל.
בשנה האחרונה ראינו את הדיקטטור קים ג'ונג און חוזה שוב ושוב בשיגורים של טילים, פרי ייצור מדינתו. הוא נוהג לבחון את ראשי הקרב, לחתום על הפקודות הצבאיות וכמעט תמיד מוקף בקצינים שמתעדים את הנחיותיו באמצעות הפנקסים המפורסמים. קוריאה הצפונית מחזיקה לפחות בפצצת אטום אחת, ובימים אלו מנסה להשתדרג ולייצר בעצמה פצצת מימן עוצמתית.
הכדורסלן לשעבר, דניס רודמן, סיפר על פגישותיו עם השליט מצפון קוריאה: "היינו צוחקים, שרים קריוקי, אנחנו עושים הרבה דברים מגניבים ביחד". רודמן הוסיף: "אנחנו כמעט ולא מדברים על פוליטיקה, וטוב שכך".