נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הציג הבוקר (חמישי) את עיקרי הרפורמה במיסוי אותה הוא מתכנן. הצעתו של הנשיא התקבלה באופן מעורב: מחד, אנשים מרוצים מהורדת המס הצפויה ומאידך רבים טוענים כי הרפורמה מסייעת בעיקר לעשירים ותגדיל את הגירעון התקציבי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במהלך אירוע באינדיאנפוליס כינה טראמפ את הרפורמה "הורדת המיסים הגדולה בהיסטוריה של ארה"ב", והוסיף: "הרפרומה היא בעד צמיחה, בעד מקומות עבודה, בעד העובד הפשוט בעד המשפחה וכמובן בעד אמריקה".
כחלק מהשינויים, טראמפ מתכוון לקצץ במס החברות, להוריד את המיסוי הישיר ולפשט את שיטת המיסוי: במקום 7 מדרגות מס שונות יהיו 3 דרגות בלבד. "זו הזדמנות של פעם בדור", אמר הנשיא. "אנחנו נחתוך את המס למעמד הביניים, נהפוך את ההתעסקות עם מס לפשוטה הרבה יותר ונחזיר את העבודות והעושר שעזבו את המדינה שלנו".
הרפורמה הגדולה ביותר מאז רייגן
עדיין לא ברור האם הרפורמה תעבור בקלות או שמא תיתקל בקשיים (כמו הרפורמה בשירותי הבריאות שנועדה לחסל את אובמה-קר). הסנטור הרפובליקני בוב קורקר מיהר להצהיר: "אני לא אצביע לטובת שום חוק שיגדיל את הגרעון התקציבי. נקודה".
מאז נכנס טראמפ לתפקידו, המפלגה הרפובליקנית לא הצליחה לייצר אף חקיקה משמעותית והיא תנסה להפוך את רפורמת המס לתוכנית הדגל שלה, זאת לאור הכישלון בביטול אובמה-קר. הניסיון לבטל את רפורמת הבריאות של אובמה נמצא בראש סדר העדיפויות של הרפובליקנים אך רק לפני שבוע נחל עוד כישלון צורב בסנאט.
הפעם האחרונה שנעשתה רפורמה במס ההכנסה בארצות הברית הייתה ב-1986 והיא נעשתה על ידי הנשיא רונלד רייגן. בניגוד לרפורמה ההיא, שנוסחה על ידי נציגים משתי המפלגות, הרפורמה הנוכחית לא סוחפת את המחוקקים האמריקנים זאת למרות הרוב שקיים לטובת הרפובליקנים ב-2 בתי הנבחרים.