שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, מזהיר מפני החמרת הסנקציות נגד צפון קוריאה. בשיחה שקיים הערב (רביעי) עם מקבילו האמריקני רקס טילרסון, התריע כי מהלך מסוג זה יהיה מסוכן, ואף עשוי להשיג תוצאות הפוכות מאלה הרצויות. בנוסף, הזהיר לברוב מפני צעדים צבאיים כלשהם נגד צפון קוריאה, חרף הטיל ששיגרה מעל יפן. צעדים כאלה, לדבריו, עלולים להוביל "להשלכות בלתי צפויות".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מוקדם יותר היום ערכה ארצות הברית ניסוי מוצלח ביירוט טיל בליסטי לטווח בינוני מעל להוואי. גורמים בצבא ארה"ב הבהירו כי מדובר בניסוי שתוכנן זמן רב, והוא אינו קשור לירי הצפון-קוריאני. עם זאת, גם הקפידו לכנות את הניסוי "אבן דרך משמעותית".
"אנו ממשיכים לעבוד על פיתוח היכולת החשובה הזו, שמגדילה את אפשרותנו להביס טילים בליסטיים בשלבים הכי מכריעים", אמר גורם בכיר. "נמשיך לפתח טכנולוגיות נגד טילים כדי להקדים כל התפתחות בליסטית מהצד השני". לדברי מנהל התוכנית, את הטכנולוגיה שנבדקה הזמין הצבא האמריקני מוקדם יותר השנה, והיא פותחה תוך שבעה חודשים בלבד בניגוד לתקופה הממוצעת לפיתוח טכנולוגיה מסוג זה, העומדת על בין שנה לשנתיים.
מוקדם יותר היום שלל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שלל אפשרות לקיום שיחות דיפלומטיות עם צפון קוריאה. "ארה"ב דיברה עם צפון קוריאה, שסחטה ממנה כספים במשך 25 שנה, דיבורים אינם התשובה", צייץ הנשיא האמריקני בחשבון הטוויטר שלו. שר ההגנה ג'יימס מאטיס, לעומת טראמפ, הבהיר זמן קצר לאחר מכן כי "לארצות הברית יש עוד פתרונות דיפלומטיים למשבר עם צפון קוריאה".
בנוסף קראה ארה"ב לפעולה מתואמת של הקהילה הבינלאומית על מנת לגרום לצפון קוריאה להבין שהיא חייבת לשלול את תכניות הגרעין שלה. אתמול התייחס טראמפ בהודעה רשמית לניסוי הטילים שביצעה צפון קוריאה. "העולם קיבל את המסר של צפון קוריאה באופן חזק וברור", אמר הנשיא. "המשטר הזה לא מסתיר את הזלזול שלו לשכנותיו, לכל החברות באו"ם ולסטנדרט המינימלי ביותר להתנהגות בינלאומית מקובלת".