בזמן שאולימפיאדת ריו נמצאת בעיצומה קיבל הוועד האולימפי החלטה תקדימית לפיה ספורטאים לא ייכשלו יותר בבדיקות סמים במידה ובדמם יימצא אחוז נמוך של THC, החומר הפעיל בקנאביס. עד ההחלטה הושעה כל ספורטאי שבדמו נמצאו עכבות של החומר הפעיל ללא קשר לזמן בו צרך קנאביס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הסוכנות העולמית נגד סמים בספורט (WADA) הודיעה על שינוי הקריטריון והעלתה את הכמות המותרת של THC בדם מרמה של 150 ננוגרם למ"מ דם, לכמעט 1,500 ננוגרם למ"מ. בן ניקולס, דובר הסוכנות, הסביר את המהלך: "יש בידינו מידע כי ספורטאים רבים נכשלו בבדיקות למרות שהצריכה עצמה לא הייתה בזמן התחרויות. השינוי נועד להבטיח קריטריון שימנע הכשלה של ספורטאים שהשתמשו בקנאביס ימים או שבועות לפני התחרויות".
המשמעות של שינוי הקריטריון היא שספורטאים שבדמם יימצא שיעור נמוך שלTHC לא ייפסלו באופן אוטומטי מהתחרויות, בשונה מהמצב כיום. לפני השינוי, במידה וספורטאי היה צורך קנאביס ימים, או אפילו שבועות לפני שהתחרה היה סיכוי גדול שהוא ייפסל בגלל הכמות המזערית שהייתה מותרת. כעת, הם יוכלו לצרוך קנאביס מבלי לחשוש מההשלכות על הקריירה שלהם, בתנאי שיעמדו ברף החדש שנקבע.
השינוי לא יהיה ביטוח מוחלט לספורטאים, שיוכלו להסתכן בהשעיה במידה ויימצא בדמם שיעור גבוה במיוחד של THC שיכול להעיד על שימוש בקנאביס מיד לפני שהתחרו. עם זאת, קנאביס עדיין נמצא ברשימת הסמים האסורים לשימוש במסגרות ספורטיביות והחזקה של קנאביס בכפר האולימפי עדיין מהווה עבירה.
עורך המגזין הישראלי "קנאביס", אורן לייבוביץ' התייחס בשיחה עם חדשות 2 Online על ההחלטה. "מדובר בהתפתחות נוספת בדרך שעושה הקנאביס בחזרה אל הקונצנזוס לאחר 90 שנות איסור", אמר. "ארגוני הספורט הגדולים בעולם כבר מקבלים את השימוש בו וספורטאים מכל הענפים מעידים כי הוא אף תורם להם לבריאות". לייבוביץ' דיבר גם על מעמדו החוקי של קנאביס בארץ ואמר: "לפעמים מרגיש שרק בישראל נותרנו עם חוקים מימי המנדט הבריטי. במדינות העולם המתקדם הפסיקו את הפללת הצרכנים והגיעה העת לעשות זאת גם בישראל".