ביום שאחרי פיגוע הטרור בכנסייה, בעיירה הקטנה סיינט אטיין דה-רוברי עדיין מתקשים להתאושש. "מעולם לא תיארתי לעצמי שפיגוע כזה יכול להתרחש כאן, בטח לא בכנסייה שקהל המתפללים שלה כה מגוון", מספר קלמנטין גומיס, תושב מקומי שמשפחתו נוהגת לפקוד את הכנסייה. התראות ביטחוניות הביאו להעלאת כוננות והגברת האבטחה גם בבריטניה ובשוויץ בשל חשש מפיגועים נוספים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
גומיס מספר על היחסים בין הנוצרים למוסלמים בעיירה שמונה 27 אלף תושבים. "מעולם לא היו מתחים כלשהם בין הקהילה הנוצרית לבין הקהילה המוסלמית. אנחנו מתפללים בנפרד, אבל מברכים זה את זה לשלום בחיוך", העיד. הוא הוסיף כי ג'ק האמל בן ה-84, הכומר שנרצח בפיגוע, "נהג להציע חדרים בכנסייה לטובת אירועים ופעילויות של חברי הקהילה, קתולים ומוסלמים כאחד".
"בעבר הדרכתי במרכז הנוער הקהילתי בעיירה ומעולם לא נתקלתי בנערים שהביעו עמדות קיצוניות כלשהן", סיפר גומיס. "לכן גם לא דאגתי שפיגוע כזה יקרה כאן".
פיגועי הטרור האחרונים על אדמת אירופה ממשיכים לשבש את חיי השגרה ביבשת. חברת התעופה הצרפתית "אייר פראנס" מביעה חשש מפני ירידה במספר התיירים שיבקרו בצרפת, בייחוד על רקע הפגיעה הממוקדת של ארגוני הטרור באזורי תיירות מרכזיים דוגמת פיגוע הדריסה הקטלני בניס ביום הבסטיליה, בו נרצחו 84 אנשים, ומתקפת הטרור בפריז בנובמבר אשתקד בה נרצחו 130.
"האם ישנה תחושה שיש ירידה בתיירות? התשובה היא כן" אמר בכיר בחברת התעופה. "כשהחודשים עוברים אנחנו רואים צניחה דרמטית בדרישה לתיירות לאירופה ובמיוחד לצרפת על רקע הפיגועים האחרונים".
הפיגועים האחרונים בצרפת ובגרמניה מעוררים דאגה גם בקרב מדינות נוספות באירופה. גורמים ביטחוניים בבריטניה מוסרים כי לאחר הפיגוע בכנסייה ישנה "סבירות גבוהה" לפיגועים דומים בממלכה נגד מוסדות דת נוצריים וכי הם נקראו להגביר את האבטחה, כך מדווח "הטלגרף". על פי אותם גורמים, לכוחות הביטחון אין התראה ממוקדת, וגורם בכיר במשטרה הפציר באזרחים שלא להיכנס לפאניקה "אך עם זאת לגלות עירנות".
גם בשוויץ מורגשת היום מתיחות ביטחונית בעקבות מידע שהעבירו כוחות הביטחון בצרפת, שהוביל להעלאת רמת האבטחה בשדה התעופה בז'נבה, כך לפי דיווחים בצרפת. כוחות הביטחון בשוויץ הדגישו כי החקירה מתנהלת בניהולה של צרפת וכי הצרפתים מקפידים לעדכן אותם.