למרות אזהרות העולם - קוריאה הצפונית ערכה בלילה (שישי) ניסוי נוסף בנשק גרעיני: המכון הגאולוגי האמריקני תיעד לפנות בוקר רעידת אדמה בעוצמה של 5.3 דרגות בצפון-מזרחה של הדיקטטורה המבודדת. הרעידה ארעה סמוך לאתר המוכר כאתר ניסויים בנשק גרעיני של ממשל שליט צפון קוריאה קים ג'ונג-און. מספר שעות לאחר הדיווחים שידרו בטלוויזיה הצפון קוריאנית הודעה בה הם מודים בביצוע השיגור.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מהמכון הגיאולוגי נמסר כי מקור הרעידה שתועדה הלילה הייתה ממש על פני הקרקע בגובה 0 מטרים, וזאת בניגוד גמור לרעידות אדמה רגילות בהן מקור הרעש עמוק מתחת לפני הקרקע. להערכת גורמים מקצועיים, הדבר מהווה עדות לכך שהאדמה רעדה כתוצאה מפיצוץ חזק ולא כתוצאה מפעילות סיסמולוגית שגרתית.
המועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית מיהרה לשחרר הצהרה בעקבות הדיווחים בניסיון להרגיע את מדינות האזור: "אנו עוקבים אחרי המצב וממשיכים להעריך את המצב בתיאום הדוק עם בנות בריתנו באזור", נמסר.
לא רק ארה"ב מודאגת מהאפשרות שהמדינה המסוגרת ערכה ניסוי גרעיני. בדרום קוריאה, אחת מבעלות בריתה הקרובות של ארה"ב באסיה, לא לוקחים סיכונים: בהצהרה של הממשלה נמסר כי המדינה "משוכנעת" בכך ששכנתה מצפון אכן ערכה ניסוי בנשק וכי מועצת הביטחון של דרום קוריאה תערוך היום כינוס חירום בעקבות הדיווחים.
גם ביפן לא נשארו אדישים לדיווחים ודובר הממשלה טען כי מבחינת יפן "קיימת סבירות גבוהה שצפון קוריאה אכן ערכה הלילה ניסוי גרעיני". במסיבת עיתונאים שנערכה במדינה נמסר כי ראש הממשלה שינזו אבה, אמר כי לא ניתן יותר לנהוג באיפוק כלפי פיונגיאנג. אבה גם תידרך את חברי ממשלתו בנושא, והנחה אותם לאסוף ולנתח את כל המידע על הרעידה המסתורית שיש ברשות המדינה.
בשעות הבוקר שידרו בטלוויזיה הצפון קוריאנית הודעה בה הם מודים בביצוע הניסוי הגרעיני. על פי ההודעה, הניסוי בוצע בראש נפץ גרעיני בתגובה ל"עוינות האמריקנית", לדבריהם.
"נהיה מוכנים לשגר נשק גרעיני בכל עת"
בתגובה לדיווחים סין החלה בניטור של רמת הקרינה באזור הרעידה. בסין מעריכים כי בדיקה של רמות הקרינה תרמז על שארע באזור בטרם רעדה האדמה, שכן אם תזוהה רמה גבוהה של קרינה אפשר יהיה להעריך האם אכן נערך ניסוי בנשק גרעיני באזור.
זהו הניסוי החמישי של צפון קוריאה בנשק גרעיני והגדול ביותר שנמדד עד כה. הניסוי הקודם נערך בחודש ינואר השנה, אז האדמה רעדה גם כן. בעקבות הניסוי האחרון הטיל השנה האו"ם סנקציות נוספות על המדינה המסוגרת, בעקבותיהן שיגר און איום למדינות המערב: "נהיה מוכנים לשגר נשק גרעיני בכל עת".
הסנקציות שאושרו באו"ם נגד צפון קוריאה כללו איסור לייצא משאבי טבע של המדינה כמו כסף, פחם, ברזל, זהב וטיטניום. בנוסף, על פי ההחלטה, הבנקים במדינות החברות באו"ם לא יוכלו לסחור עם הבנקים הצפון קוריאנים שמזוהים כמממנים של תכניות הגרעין ותכנית הטילים של פיונגיאנג. האו"ם אף קרא למדינות החברות לגרש דיפלומטים צפון קוריאנים ולאסור על מתן הכשרה לאזרחי צפון קוריאה בתחומים כמו הנדסה, חלל, הדמיית מחשבים ועוד.