בעולם עוקבים בדאגה אחר ההפיכה המתרחשת בטורקיה. כיוון שעדיין אין אימות רשמי משום גורם עצמאי מחוץ לטורקיה באשר לשאלה המרכזית "מי שולט עכשיו בטורקיה?", רוב התגובות הרשמיות שומרות על עמימות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמר הלילה (שבת) כי אין בידיו פרטים רבים, אבל קרא "לשלום, יציבות והמשכיות בטורקיה". קרי לא הזכיר את המילים "דמוקרטיה" או "חוקה".
ההערכה בארה"ב היא שאם הצבא הטורקי יצליח להדיח את הממשל הטורקי ולתפוס את השלטון במדינה, למערב לא תהיה ברירה אלא לתמוך בהפיכה, כפי שקרה בהפיכות הקודמות שביצע הצבא הטורקי - והיו עד עכשיו ארבע כאלה מאז 1960.
משרד החוץ בבריטניה הביע דאגה מהאירועים באנקרה. על פי דיווחים, מטוסים בריטים וגרמנים לא הורשו לנחות במדינה.
דובר האו"ם אמר הערב כי מזכ"ל האו"ם באן קי מון עוקב בדריכות אחר הנעשה בטורקיה. גם שר החוץ הרוסי לברוב אמר כי הרוסים "עוקבים אחרי הנעשה, וקוראים למנוע כל שפיכות דמים ולכבד את החוקה הטורקית".
בישראל לא נשמעה עדיין תגובה רשמית מצד ההנהגה המקומית, אולם גם כאן עוקבים בעניין ובדאגה אחר הנעשה בטורקיה. המטה הכללי בקריה, אגף המודיעין, המוסד ומשרד החוץ - כל הגופים הללו מנסים להבין את תמונת המצב כדי לשרטט אותה בפני הדרג המדיני.
ממשרד החוץ נמסר כי הם בקשר עם כל השליחים הישראלים לטורקיה. "לכולם שלום והם הונחו להישאר בבתיהם". עוד אמרו במשרד כי חדר המצב מתוגבר בדקות אלה וביקשו מכל הישראלים השוהים בטורקיה להישאר בבתים או בבתי המלון ולא לצאת לרחובות.