משבר הפליטים באירופה: עימותים אלימים פרצו לפנות ערב (רביעי) בין משטרת הונגריה לבין מאות מהגרים שמנסים לחצות את הגבול מסרביה. כוחות המשטרה, שפועלים בגיבוי כ-100 אנשי היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור, משתמשים בגז מדמיע ובזרנוקי מים נגד המהגרים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מעל אזור העימותים במעבר הגבול, סמוך לעיירה רוז'קה, מיתמר עשן שחור והרשויות בהונגריה מעדכנות כי לפחות 20 שוטרים ושני ילדים נפצעו עד כה בעימותים. אתמול החלה הונגריה להדק את האבטחה סביב מעברי הגבול בסרביה והקימה גדרות ברזל ותיל במקום. בעקבות ההסלמה באזור החליטה ממשלת הונגריה לסגור ל-30 יום את מעבר הגבול במקום.
"המשטרה נוקטת בצעדים חוקיים ופרופורציונליים כדי להגן על הגבול של המדינה ועל הגבול של האיחוד האירופי", נמסר ממשטרת הונגריה. "מדובר בקבוצה של מהגרים אגרסיביים שפרצו את גדר הגבול".
בסרביה גינו הערב בחריפות את האלימות שמפעילה המשטרה ההונגרית נגד המהגרים שמנסים להיכנס לתחומה. "הפעולות האלה עוברות גבול שלאף מדינה אין זכות לחצות", אמר השר הסרבי לענייני הגירה.
"גדר תיל באירופה אינה הפתרון"
בימים האחרונים נקטה הונגריה בצעדים שונים כדי להדק את האבטחה בגבולותיה ולמנוע את הכניסה למדינה משטח סרביה. בעקבות החסימות החלו מהגרים רבים לבחור בנתיב חלופי בדרכם למערב אירופה והם עוברים מסרביה לקרואטיה.
ראש ממשלת קרואטיה הבהיר כי ארצו מוכנה לאפשר כניסה חופשית של מהגרים "ללא קשר לדתם ולצבע עורם" ואף תסייע להם להגיע לגרמניה, לסקנדינביה או לכל יעד אחר באירופה. הוא אף מתח ביקורת על התנהלות הונגריה: "גדרות תיל באירופה במאה ה-21 אינן הפתרון".
מוקדם יותר היום הרשיע בית משפט בהונגריה גבר עירקי בגין חצייה בלתי חוקית של הגבול. מדובר בהרשעה ראשונה על בסיס חוק חדש שמטרתו לעצור את זרם המהגרים למדינה. במשפט אמר הנאשם כי כשחצה לא ידע כי מדובר בפשע, אך השופט דחה את טענתו.
בתוך כך דווח היום בגרמניה על ירידה משמעותית במספר המהגרים שנכנסו למדינה מאז הוגברו הבדיקות בגבול עם אוסטריה. בגרמניה החלו במהלך ביום ראשון האחרון, לטענתם במטרה להבטיח כניסה מסודרת של מהגרים ופליטים. לפני כן הגיעו רכבות ישירות לעיר מינכן. ביום שבת האחרון נכנסו לעיר יותר מ-12 אלף מהגרים וביום ראשון עוד כ-7,000.