בווינה שבאוסטריה נמשכים המאמצים הקדחתניים להגיע להסכם גרעין בין אירן למעצמות, אך ברחובות טהרן - מפגן של שנאה שמופנה רובו ככולו כלפי ישראל. מאות אלפים יצאו הבוקר (שישי) למצעד השנתי לרגל "יום ירושלים" (אל-קודס), הם נשאו שלטים אנטישמיים וקראו "מוות לישראל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בטלוויזיה הממלכתית משדרים משעות הבוקר מעשרות מוקדים שבהם מתקיימות צעדות ברחבי המדינה, על פי הדיווחים מיליוני בני אדם צפויים להשתתף בהן. מדובר באירוע שמתקיים מדי שנה באירן, לכאורה על מנת להפגין סולידריות כלפי הפלסטינים, אך תוך זמן קצר הופך למפגן שנאה כלפי המערב.

מתוך שידורי הטלוויזיה באירן
מתוך שידורי הטלוויזיה באירן | צילום:

גם הפעם תועדו מפגינים רבים כשהם שורפים דגלי ישראל, ארה"ב ובריטניה. בניגוד לשנים קודמות, גם דגלי סעודיה עלו על המוקד בעקבות הסכסוך בין שתי המדינות. בתמונה נוספת שפורסמה בסוכנות הידיעות "פארס", נראים אחדים מהם הנושאים שלט שמשווה את המדינות המייצגות את המערב בשיחות הגרעין (5+1) עם המדיניות הישראלית.

מחאה באירן, היום
מחאה באירן, היום | צילום:

  

כחלק מהמיצג ניתן היה למצוא גם אנשים שעוטים על ראשיהם מסיכות של בכירים בישראל בעבר ובהווה בהם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון לשעבר משה דיין וחוזה המדינה בנימין זאב הרצל. הם "האשימו אותם" בביצוע פשעי מלחמה כלפי הפלסטינים.

המונים ברחובות, היום (צילום: סוכנות הידיעות האירנית)
המונים ברחובות, היום | צילום: סוכנות הידיעות האירנית

צעדת "יום אל-קודס" נחשבת למסורת ארוכת שנים במדינה, אשר החלה לראשונה לאחר המהפכה האסלאמית באירן בשנת 1979, וזאת על מנת ליצור הזדהות עם המאבק הפלסטיני לשחרור ירושלים. השלטון המקומי מעודד אותו ומלבה את היצרים לקראתו ובמהלכו. גם היום צפוי המנהיג הרוחני של המדינה האייתולה עלי חמינאי לשאת דברים במסגרת האירועים.

שיחות הגרעין, ארכיון (צילום: רויטרס)
שיחות הגרעין, ארכיון | צילום: רויטרס

ובינתיים בווינה שבאוסטריה נמשכים השיחות בין אירן למעצמות, שיחות שעשויות להידחות פעם נוספת. גורמים בטהרן האשימו ביממה האחרונה את ארה"ב בהקשחת עמדותיה לקראת השעות האחרונות של השיחות, אך נראה שהשיחות לא קרובות לפיצוץ אלא להמשכן.

אמש טען מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי כי אם אירן לא תהיה מוכנה להחלטות קשות - יסתיים המשא ומתן. בתגובה תקף עוזרו של האייתולה חמינאי את דבריו והגדיר אותם "לוחמה פסיכולוגית נגד אירן".