סוף לעשורים של מלחמה: נשיא קולומביה חואן מנואל סנטוס הודיע לפנות בוקר (חמישי) כי הושגה פריצת דרך במשא ומתן עם מנהיגי מחתרת FARC, לאחר שהצדדים הסכימו כי תוך 60 יום תתפרק המחתרת מנשקה ותוך חצי שנה יחתמו על הסכם שלום קבוע. בכך יסתיים הסכסוך הארוך ביותר באמריקה הלטינית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המשא ומתן בין הצדדים החל ב-2012 בבירת קובה הוואנה, כשעיקר העיכוב בהשגת הסכם נבע מחוסר הסכמה על עונשי מאסר לבכירי מחתרת המורדים על עבירות של סחר בקוקאין, שימוש בחיילים-ילדים, חטיפות ועבירות נוספות.
בהסכם שהושג תינתן חסינות מסויימת לאנשי המחתרת, אך היא לא תחול על "עבירות נגד האנושות ועבירות מלחמה חמורות", הבטיחו בכירים מקובה ונורווגיה, שקידמו את השיחות. במעמד החתימה על ההסכם נכח גם נשיא קובה, ראול קסטרו.
מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי בירך את הצדדים על ההישג. "השלום קרוב עכשיו יותר מתמיד", כתב בהצהרה רשמית, "שוחחתי עם הנשיא סנטוס ובירכתי אותו על האומץ והנחישות לקיים שיחות שלום תחת תנאים קשים באופן יוצא מן הכלל".
מחתרת FARC פועלת בקולומביה החל ממלחמת האזרחים שהתחוללה במדינה ב-1964, והתחילה את דרכה כזרוע הצבאית של המפלגה הקומוניסטית. מאמצע שנות ה-80 החלה המחתרת לעסוק בפעולות כמו סחר בסמים וחטיפות כדי לממן את פעילותה. בשנות ה-90 הקימה המחתרת זרוע פוליטית עצמאית, לאחר סכסוך עם המפלגה הקומוניסטית.