גופותיהם של עשרות מהגרים שניסו להימלט דרך הים לאירופה נשטפו ביממה האחרונה לחופי לוב, לאחר שהסירה שבה שטו טבעה. על פי הדיווחים, מספר ההרוגים באסון התורן מתקרב למאה, כשלפחות שמונים גופות אותרו במים ובחוף הים של העיר זווארה. "אנחנו סבורים שיש קרוב ל-150 בני אדם שניצלו, כל היתר לא שרדו את המסע", סיפר סאדיק סעיד, ממנהלת העיר לסוכנות הידיעות רויטרס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סירת המהגרים הרעועה שבה ניסו המהגרים לשוט, טבעה בליל יום חמישי - זמן קצר לאחר שעזבה את עיר הנמל הלובית לעבר איי איטליה. העיר הלובית זווארה, נטלות שלטון מסודר, הפכה לנקודת המוצא למבריחי המהגרים. הניצולים שרדו בזכות ספינות דייגים שעברו באזור ומשו אותם מהמים.
הפליטים משלמים אלפי דולרים עבור המסע הימי
מאז שנפל שלטונו של קדאפי לפני כ-4 שנים, הפכה העיר לבירת מבריחי הפליטים - לא רק מלוב, אלא גם מסוריה, מצרים, ניג'ר, סודן וצ'אד. כל אחד מהפליטים משלם אלפי דולרים בתמורה למסע הימי, שפעמים רבות מדי, מסתיים באסון. מדובר בסכומי עתק עבור המהגרים מוכי הגורל, שרובם משאירים מאחוריהם חיים שלמים.
העסק הכלכלי האכזרי משגשג בימים שבהם משטרים ברחבי המזרח התיכון ובאפריקה מתערערים, והסוחרים מנצלים זאת על מנת לסחוט את המהגרים שנסים מארצותיהם. פליטים ששרדו את המסעות הקשים מספרים שהמבריחים ממשיכים לגבות מהם כספים גם בים, תחת הפעלת אלימות ואיומים.
הממשל הלובי שמתקשה לשלוט במדינה כבר ביקש מאירופה סיוע בהקמה של צי חדש על חורבות הצי שנהרס בשנת 2011. אבל ב-2014 הוקפאו המגעים עם האיחוד האירופי אחרי הפיכה במערב לוב שהתפשטה לשאר חלקי המדינה. מדינות המערב לא מכירות בממשל שקם בחלקים מלוב, שממשיכה להיות יצואנית מובילה של מהגרים בלתי חוקיים לעבר חופי אירופה.