השטחים הירוקים בעולם יצטמצמו והטמפרטורות יעלו - אלו הממצאים המדאיגים של מחקר החדש העוסק בכריתת היערות בעולם. החוקרים העריכו כי יערות טרופיים עצומים, בשטח זהה לזה של מדינת הודו, צפויים להיהרס בתוך 35 השנים הקרובות.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהמחקרים החדשים עולה כי קצב ההשמדה של היערות מהיר בהרבה מכפי שהעריכו עד כה. הסיבה המרכזית לדילול היערות הוא החקלאות המודרנית, ובעיקר חקלאות תעשייתית לייצור מוצרים כמו סויה ושמן דקלים - כך דיווחה קרן המחקר של סוכנות הידיעות רויטרס-תומסון.
מכון המחקר להתפתחות גלובלית בוושינגטון קבע, על סמך צילומים מלוויינים ומידע שנאסף ממאה מדינות, כי 714 מיליון דונמים של יער יושמדו. "יהיו השלכות חמורות על האקלים - ללא שינויים, היערות יצטמצמו והדבר עלול להוביל לעלייה חדה בטמפרטורות העולמיות", הדגישו החוקרים.
היערות למעשה "מנקים" את האוויר עבור בני האדם: בתהליך הפוטוסינתזה העצים בשטחים הירוקים לוקחים מהאטמוספירה את הפחמן הדו-חמצני, גז שלוכד חום. ב-2050, כאשר יערות אלו לא יהיו קיימים, יותר ויותר פחמן ייפלט לאטמוספירה. החוקרים הסבירו כי מדובר בתוצאה לדומה להפעלת 44 אלף מפעלי כוח על בסיס פחם
"להפחית את הריסת היערות זו דרך זולה להיאבק בהתחממות הגלובלית", הסביר המומחה ג'ונה בוש מקרן תומסון רויטרס. הוא המליץ למסות את פליטת הפחמן כדי לעודד מדינות להגן על היערות. כדוגמה לכך בוש ציין לטובה את ברזיל, שצמצמה את כריתת יער הגשם באמזונס ב-80% במשך העשור האחרון בזכות אכיפה מוגברת ופיקוח מהלוויינים.